Tiger i hagen av Ari Behn

Da har jeg lest årets siste bok, som ble Ari Behns novellesamling. Jeg har ikke lest noe av Ari Behn tidligere, og var svært spent på denne, tynne flisa av en bok.

Det er 11 fortellinger, fordelt på 96 sider, og det er også blanke ark mellom novellene, derfor går det relativt fort å lese den. 

Ari Behn skriver om mennesker som flykter fra de som kan sende dem ut av landet, om mennesker som skal dø, om mennesker som blir lurt på jobbreise i Japan og en mann som ser en tiger i hagen. Geografisk sprer historiene seg fra Missingmyr (Norge), til Japan og Las Vegas.

Jeg synes Behn skriver godt. Jeg har ikke noe å sammenligne med fra tidligere heller, siden jeg ikke har lest noe av han fra før. Men jeg har hørt han bli intervjuet og synes da han er svært pompøs og svulstig, men det er han ikke i denne novellesamlingen. Her er fortellingene korte og presise, uten mye ekstra ord og det er derfor jeg likte denne best. Av og til så sitter jeg og tenker at noe inspirasjon har han hentet fra sitt eget liv og reiser. Men det er bare noen som slo meg.

Takk til Kolon Forlag for leseeksemplar, Har kun sett noen omtale av denne tidligere, og det er hos Tine og Anita.

Kommentarer

 1. Jeg har skrevet en kort omtale av denne i et samleinnlegg... Likte den ganske godt. godt nyttår Gro 😃

  SvarSlett
  Svar
  1. Her: http://artemisiasverden.blogspot.no/2015/12/sommerfuglene-i-armero-bipolar.html#more

   Slett
  2. Godt nytt år Anita og nå er den linket, omtalen din også :) Beklager at jeg ikke så det da jeg skrev omtalen. God bok, så absolutt.

   :)

   Slett
  3. Ikke så lett, når man lager samleomtaler... Men takk skal du ha.:) Tenkte bare du ville se den, selv om jeg så at du faktisk har kommentert der. Men vi lese jo så mye her og der, at det er ikke så lett å huske alt.. Ha en fin kveld..:)

   Slett
  4. Jeg googlet også, men den dukket ikke opp på de to første sidene, så da så jeg det ikke. Men bra du sier i fra :) Og ja, jeg hadde kommentert og burde ha husket det! :)

   Ha en fin kveld du også Anita :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)