Åpne sår av Gillian Flynn

Jeg har gått til bokhyllene mine og plukket frem en ulest bok, faktisk en bok som lå på bokbordet under det første Bokbloggertreffet vi hadde i 2012, og som ble lagt på bokbordet i 2014, da vi skulle ta med leste bøker. Jeg plukket den med i 2014, men leste den først nå altså.

Gillian Flynn er en forfatter som har begeistret mange lesere med "Flink pike", også meg delvis. Jeg syntes den var litt lang, men denne boken er bare på 250 sider så da hadde jeg store forhåpninger, men jeg ble litt skuffet.

Boken handler om Camille Preaker som jobber som journalist i Chicago etter at hun har tilbragt en tid på psykiatrisk klinikk. Hun blir sendt til hjemstedet sitt Wind Gap av sjefen sin når to unge jenter blir funnet drept der. Hun flytter hjem til sin mor og stefar og halvsøster i en stor villa hvor de har hushjelp blant annet. 

Hjemme hos mor og stefar har hennes 13 år gamle halvsøster en spesiell oppførsel. Hun lar seg dulle med av moren på dagtid, men klær seg om og drar på fest og doper seg på kveldstid og oppfører seg dårlig ovenfor sine venninner.

Camille selv strever med selvskading og opplever at det å bo hos sin mor forverrer situasjonen. Men for å overleve i det galehuset, som denne villaen faktisk er så må Camille se fortiden i øynene, hvor blant annet hennes ett år yngre søster døde som 13-14 åring. 

Boken er litt rotete skrevet synes jeg. Jeg synes også at det ble litt mange navn å forholde seg til, i tillegg til at de var like. Dette gjorde det vanskeligere å følge med. I tillegg var det utrolig mye om selvskading og mye konsumering av alkohol, som kanskje strengt tatt ikke var nødvendig i historien, og den gjorde i hvertfall ikke boka bedre i mine øyne.

 Men historien er intrikat og har en annerledes slutt enn det jeg så for meg, og derfor var den ikke superdårlig, men kun gjennomsnittlig for min del.

Anita likte boken, også Tine likte den, Rita likte også boken, også Astrid Terese likte den, Ellikken var ikke så begeistret, og Nora var veldig lunken til boken. Bildet har jeg lånt fra Font Forlag.

Edit: Silje likte boken ganske bra da hun leste den i januar. Beathe leste den i 2012 og likte den sånn passelig.

Kommentarer

 1. Enig med deg, den var helt grei. Jeg ble egentlig ikke veldigoverrasket fordi jeg ventet meg en twist på slutten ;-) Jeg leste og skrev om den i januar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ventet ikke tvisten, så derfor ble jeg overrasket :) Skal google omtalen din og linke deg også Silje, beklager at jeg ikke så det!

   Slett
  2. Nei, det må du da ikke tenke på. Den er i et samleinnlegg.

   Slett
  3. Åjo, den skal linkes :) Så den nå skjønner du, men ikke da jeg googlet i går :)

   Slett
 2. Leste denne boken for noen år siden og likte den ikke noe særlig,syntes hele plottet druknet litt i Camillas egen historie. Den var mørk nok den altså og til tider sår å lese om, men for meg ble det veldig rotete. Men sånn er det, vi kan ikke like alt vi leser heller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet at du har lest den Beathe og jeg har lett etter omtalen din, men jeg finner den ikke :(

   Men enig med deg, den var ikke kjempegod og vi kan ikke like alt vi leser. Da hadde det blitt litt kjedelig også, tenker jeg.

   Slett
  2. Ikke så farlig men om du vil lese så er den å finne her:
   http://beathesbokhjerte.no/2012/06/23/bokanmeldelse-apne-sar-av-gillian-flynn/
   Ser jeg gav den en 3 på terningen.

   Slett
  3. Jeg skal finne den når jeg er på PC i morgen Beathe, for selvsagt skal jeg linke. Og så vil jeg gjerne lese hva du skrev ☺️

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)