Gullkysten

Jeg har vært på kino, jippi! Faktisk har jeg sett to filmer i år, men den første var den danske filmen "Gullkysten". En film med norske Jakob Oftebro i hovedrollen, og han var helt strålende.
Filmen handler om den danske slavehandelen i første halvdel av 1800-tallet. Jakob Oftebro spiller botanikeren Wulff som skal anlegge kaffeplantasjer i Ny Guinea, som i dag er Ghana. Det er kongen som sender Wulff til Afrika, men de vet ikke om den utbredte slavehandelen som foregår.

Oftebro som Wulff var veldig bra, men han snakker også veldig bra dansk og det hele blir veldig troverdig. Det er nydelig filming og veldig fin musikk i filmen også, men den er ganske brutal. Oftebro går ned 18 kilo i løpet av filmen så han får lite mat i tillegg blir han slått og sparket som slavene.

Men alt i alt en bra film, som anbefales.Bildet har jeg lånt fra Filmweb.

Og PC'en er frisk igjen, i hvertfall for en liten stund :)

Kommentarer

 1. Jakob Oftebro <3 (Det er alt jeg har å si siden jeg ikke har sett filmen).

  SvarSlett
 2. Jeg har nesten glemt gleden ved å gå på kino, må skjerpe meg litt her. Spennende å høre om denne filmen, kanskje jeg skal ta en titt en dag? Kjekt at pc`en er frisk, håper den holder seg sånn lenge. Ha en fin helg Gro!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig fint å gå på kino! Sette seg i en god kinostol og se en god historie på stor skjerm med god lyd, det er supert :) God helg til deg også Tine.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)