Adresse Alberta av Victoria Bø

Jeg har lest en ny 2016 bok med tanke på Bokbloggerprisen til neste år. Og denne gangen spurte jeg Vigmostad & Bjørke om et leseeksemplar, og dette ble en fin leseopplevelse.

Adresse Alberta av Victoria Bø er en rolig og langsom bok, men aldri kjedelig. Boken handler om den norske kvinnen Jenni Land som flyttet til Canada som 18-19 og traff på Carl som hun giftet seg med. De fikk ei jente som døde i mors mage, men som Jenni tenker mye på, og en gutt, Thomas på 14-15 år. Livet går sin vante gang på gården i Canada helt til Carl kjøper en billett til Arizona, uten retur og tar med seg kun ny-kjæresten og sønnen. 

Tilbake sitter Jenni på gården, som hun må rydde og vaske ut av og finne seg en jobb, og et sted å bo for seg selv og sønnen. Før hun kommer så langt må hun gjøre ferdig sesongjobben sin som er å være folke-teller. 

Det ene møtet med de hun møter er møtet hos Summer, hvor hun glemmer brillene sine. Når hun drar tilbake for å hente de oppdager hun at den gamle damen har fått slag, og får kjørt henne til sykehus. Jenni tar seg av fuglen og katten hennes men reiser til sykehuset også får å våke over den gamle ensomme damen.

På gården blir Jenni i tillegg oppsøkte av ei norsk jente som ønsker å skrive en reportasje om Jenni, men dette er ei jente som ikke har det så godt sammen med kjæresten sin. Jenni prøver så godt hun kan å hjelpe jenta til å stå på egne bein og tro på seg selv. Og nettopp dette med å hjelpe andre, er noe som gjør at Jenni kan klare seg på egne bein etter samlivsbruddet.

Dette er en varm bok om en voksen dame som plutselig må begynne på nytt. Victora Bø klarer å skape troverdige karakterer og det er en historie jeg tror på. Hun krydrer historien med en rar papegøye, et barnløst ektepar og en flørt med broren til Summer.

Dette er ikke en bok en sluker, men som en slapper av med til kaffen eller togturen.  Takk til Vigmostad og Bjørke for leseeksemplar. Jeg har også lånt bildet fra dem.

Kommentarer

 1. Så spennende å høre om denne boken. Til tross for ø`en i etternavnet gjorde helhetsinntrykket av coveret sitt til at jeg trodde dette var en oversatt roman. Høres ut som du har latt deg fascinere og det er alltid gøy :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he, hun her er i hvertfall en norsk forfatter Tine :) Men boken anbefales og var veldig fin.

   Slett
 2. Likte veldig godt forfatterens forrige bok og heldigvis har jeg denne liggende på vent, kanskje jeg skal få lest den snart jeg også. Har fått lest et par norske hittil men satser på at det blir flere fremover. Godt å høre at du likte denne :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leste ikke hennes forrige bok, men husket at mange likte den, derfor hadde jeg lyst til å lese denne nå. Håper du leser den også, slik at jeg kan lese hva du synes om den :)

   Slett
 3. Skummet fort slutten, skal selv lese denne snart. Har den på vent.:) Ha en fin dag.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Spent på hva du synes når du har lest den Anita :) Ha en fin dag du også!

   Slett
 4. Artig, at jeg som Tine, også fikk assossiasjoner til en oversatt roman. Må være noen tirks de gjør med oversattcoverne? Om jeg leser eller ikke får vi se til høsten, det er da norskestøtet setters inn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm?? Den så kanskje litt "utenlandsk" ut, jeg vet ikke :) Men som det leser jeg norsk litt spredt utover hele året og ikke bare om høsten. Jeg leser helst norsk uansett da, så for meg passer Bokbloggerprisen veldig bra :)

   Slett
 5. Så fin omtale. Denne boken har vi som leseeksemplar på jobb, og nå ble jeg litt fristet til å ta den med meg hjem i dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Anette, så hyggelig :) Håper du tok den med deg, den fortjener å bli lest.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli