Eneste av Silje Aanes Fagerlund

Jeg har lest en veldig god bok, "Eneste" av Silje Aanes Fagerlund. Ble oppmerksom på boken via Instagramprofilen til Bokdama og tenkte med en gang at denne boken skal jeg lese. Jeg visste ingenting om forfatteren før jeg var ferdig med boken, og det er jeg glad for. Hun er eks-samboeren til Thomas Espedal, og den kjærlighetssorgen han beskriver i boken "Imot naturen", er når Silje reiser fra han i Bergen og flytter til Oslo.

Men for å ta denne boken, så handler det om den første, store kjærligheten til en ung kvinne som forelsker seg hodestups i en 17 år eldre mann. Boken begynner med at forholdet er over, og hun tenker tilbake i tid. I begynnelsen får vi ikke vite så mye annet enn at "jeg" er ei ung kvinne som reiser til København for å studere til arkitekt, men som mistrives med det. Hun vil heller skrive og søker på litteraturstudiet. Hun snakker mye med kjæresten om dette som støtter henne fullt ut. Lengre ut i boken begynner hun å bruke sitt eget navn når hun skriver hva samboeren sier, og på den måten skjønner man at det er hun som er den unge kvinnen og at boken er selvbiografisk.

Men det er språket som gjør boken så god, mener jeg. Hun skriver så utrolig fint og den store kjærligheten og om bruddet, uten at det blir utleverende, kleint og klisjefylt. Se bare på de setningene som er under her, det trist men fint.

Dette er min absolutte favoritt i år. Jeg leste boken i pinsen, men har brukt noen dager på å la boken synke inn. Den er ganske kort, mye luft men velskrevet og god om den store kjærligheten og bruddet etterpå. Anbefales! 

Takk til Cappelen Damm for leseeksemplar! Les også Littkritikk sin anmeldelse av boken her.

Kommentarer

 1. Takk for fint tips Gro. Denne skal jeg sjekke opp:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gjør det Anita! Denne er kjempefin!! 😊

   Slett
 2. Denne vil jeg lese også :-)

  SvarSlett
 3. Du vil ikke tro det, men nå lo jeg høyt for meg selv. Jeg er nettopp ferdig med boken og skal skrive om den, men ville finne ut hvilken blogg det var som inspirerte meg til å lese den. Gjennom hele romanen har jeg tenkt at han der gamle kjæresten hennes må no være Tomas Espedal... Flott omtale av en bok som jeg også likte godt (selv om jeg har et par private hangups som fikk spire og gro her)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli