Danielle av av Ida Jackson

Jeg har lest enda en 2016-bok, og det er enda en ungdomsbok. Denne gangen er det Ida Jacksons ungdomsbok "Danielle".

Danielle er 16 år, går på Katta i Oslo, bor sammen med sin mor i en leilighet på Grünerløkka og slår opp med kjæresten Kimma når vi møter henne en helg i februar. Handlingen foregår over noen få dager i kalde februar, men det er mye som skjer på den tiden.

Hun har ei bestevenninne som heter Ellinor, og som er forelsket i William som er politisk aktiv. En kveld de sitter på chatten på nettet kommer også en annen av venninnene til Ellinor og William inn og de tre ser, fra chatten, at Danielle ikke er i form. Den siste venninne som heter Pia, tar med seg faren sin til Danielle og får henne lagt inn med lungebetennelse. Og derfra og ut skjer det mye på kort tid.

Moren, som jobber innen pornobransjen, blir anklaget for omsorgssvikt, Danielle blir angrepet av Kimma, og hennes nye venner, viser seg som skikkelige venner som stiller opp for hverandre.

Dette er en helt OK ungdomsbok. Jeg ble ikke super imponert, for handlingen er omtalt som thrilleraktig, men jeg syntes det ikke var mye thriller over denne. Ida Jackson kan å skrive, men jeg lar meg altså ikke overbegeistre denne gangen.

Kommentarer

 1. Jeg hadde skyhøye forventninger til denne, etter å ha lest et utdrag. Ble skuffet, men liker Danielle godt som heltinne, det er bare selv historien/plottet som ble for lettvint..

  SvarSlett
  Svar
  1. OK å lese, siden boka er kort og språket lett, men jeg ble ikke overbevist.

   :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)