Varsjøen av Thomas Marco Blatt

Jeg kom over NRK sin anmeldelse av "Varsjøen" ved en tilfeldighet, og da var jeg ganske rask med å laste den ned til e-bib for å lese den. Og dette er en god bok!

Bokens hovedperson er Morten Bodrum, nå gift med Ragnhild og har to sønner. Han er arbeidsledig etter at han mistet jobben som bruktbilselger, men før det var han daglig leder i et reklamefirma som faren har bygd opp. Kona Ragnhild er ikke fornøyd med at han går hjemme, og boken starter med at han blir oppringt av en gammel barndomsvenn som må snakke med han om det som skjedde sommeren 1991, da hans eldre bror omkom under en tur på bading til Varsjøen.

Denne telefonsamtalen starter en jakt hos Morten. Han skal finne han som ringer, Tommy, og gi han en omgang han sent glemmer. På jakt etter sin gamle barndomsvenn, så er han innom gamle venninner, og foreldrene til gutten, og han blir minnet på hvordan ungdomsårene virkelig var.

Kolon forlag skriver at dette er en roman om å vokse opp i Norge og en tidvis komisk beskrivelse av en mann som får fortiden og nåtiden snudd på hodet. Og det er en perfekt beskrivelse av boken. Morten er heller ikke en karakter en får sympati for, for han tråkker på alle som han møter, og til og med sin kone, som han lyver til.

Men boken er god. Blatt skriver utrolig godt og troverdig og boken ble fort lest ut. Denne anbefales.

Bildet har jeg lånt fra Kolon Forlag.

Kommentarer

 1. Takk for tips. Denne skal jeg holde øynene åpne overfor. i jakten på den beste norske romanen i år:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne synes jeg fortjener å bli lest, den går fort å lese, men det er ikke fordi den er for lest og fort glemt altså :)

   Slett
 2. Denne har jeg nettopp lånt på ebokbib jeg også, men ikke fått begynt på den ennå. Jeg leste en ungdomsbok forfatteren har skrevet og den ble jeg ikke veldig begeistret for så det blir med en viss spenning jeg tar fatt på denne. Ut i fra det du skriver så virker det lovende så det er jo bare å gi det en sjanse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du får lest den Beathe! Jeg leste den på noen togturer, så det er en bok som er rask å lese. Har ikke lest noe annet av han, så jeg har ingenting å sammenligne med.

   Slett
 3. Jeg ble også nysgjerrig på denne når du skriver så fint om den. I likhet med Beathe ble jeg ikke imponert over ungdomsboka hans (mener det er han jeg tenker på i alle fall). Alle fortjener nye sjanser - og enda viktigere, ikke alle har samme mening som jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du vil lese den også Lena, den er bra! Og så er den tilgjengelig på e-bib og det kan en like :) Har ikke lest ungdomsboken, så jeg har ikke sammenligningsgrunnlag, men likte denne svært godt.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)