Hver gang du forlater meg av Linnéa Myhre

Jeg har lest Linnéa Myhres siste bok, "Hver gang du forlater meg". Jeg har ikke lest noe av henne tidligere, så jeg hadde ikke så store forventninger, annet enn at jeg hadde fått med meg at denne boken har fått blandede omtale.

Boken handler om ei jente, hun er danser,  som elsker en musikergutt. De er sammen, så må han reise på oppdrag og han gjør det slutt. Hun sørger ved å trene, spise og så spy opp det hun spiser og dette skjer gang på gang. Dette er på en måte hele historien, gutten som forlater jenta, men for å komme tilbake og forlate henne. Ikke bare lider jenta av kjærlighetssorg gang på gang, men også spiseforstyrrelser. 

Linnéa Myhre bruker ikke noe navn på hovedpersonene i boken, men en ser for seg at historien har noen selvbiografiske innslag, siden hun er sammen med en musiker. 

Jeg lot meg ikke blende av denne boken, det må jeg ærlig innrømme. Det ble litt gjentakende etterhvert, og en skjønte hvordan det kom til å gå. Nå er jeg passert 40, så kanskje jeg er litt for gammel for historien også, at jeg ville ha likte den bedre om jeg var 20 år yngre? Linnéa Myhre derimot skriver bra, selv om historien ble kjedelig etterhvert, jeg tror dette er en forfatter med mye på hjerte og vi kommer til til å høre mer fra henne.

Andre bloggere som har lest og skrevet om boken er Ellikken, Beathe, Bokelskerinnen.

Kommentarer

 1. Jeg likte boken, men likte Kjære bedre. Håper likevel jeg finner bedre bøker å nominere. Jeg la ut at jeg hadde fått inn boken på skolebiblioteket (videregående) og i løpet av kort tid hadde to jenter væt innom for å låne den, og flere i etterkant. Det er sjelden det er venteliste på bøker blant elevene, men det skjedde også med Kjære, så hun har ihvertfall appell hos unge jenter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke lest Kjære, eller den første boken hennes, men jeg tror nok hun er veldig flink. Det var bare noe med denne historien som jeg syntes ble litt kjedelig og gjentakende. Jeg vet også om andre bøker som er bedre i år.

   Flott at hun har appell hos de unge jentene, men det kan jeg også forstå :)

   Slett
 2. Har likt de to andre bøkene hennes og jeg syntes hun skriver godt. Men i likhet med deg så syntes jeg dette ble veldig monotont og kjedelig- mulig det måtte være det for å få frem hvordan hun hadde det uten at det hjalp noe særlig for meg mens jeg leste. Jeg ble nok sikkert litt personlig preget av denne boken da dette har skjedd i venninnegjengen min i mange år,med unntak av spiseforstyrrelsene,så jeg er nok litt mer enn mettet på damer som ikke klarer å komme seg vekk fra menn de er hektet på uansett hvor usunt det måtte være for dem.
  Uansett, takk for link :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også mettet på historier om kvinner som ikke kommer seg vekk fra menn som de vil komme unna. Det var noe kjedelig med denne historien dessverre, men det skremmer meg ikke fra å lese mer av henne.

   Selvsagt linker jeg :)

   Slett
 3. Har ikke lest noe av forfatteren. Men har hørt om boken, men vet ikke helt om det er noe for meg. Så har ikke plukket den opp enda, da jeg har sett den både på biblioteket og i bokhandelen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mange andre bøker som er bedre denne bokhøsten altså :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)