Gjennom skogen av Vigdis Hjorth

Da har jeg lest enda en bok av Vigdis Hjorth i vinter, og det er en bok jeg leste i 1987, da jeg var tretten-fjorten år, for jeg fikk den til jul i 1986. Jeg likte ikke boken da, og jeg tror jeg har fortrengt at det var Vigdis Hjorth som som skrev denne denne romanen.

Grunnen til at jeg ikke likte den, må ha vært at den var veldig erotisk, i hvertfall forhold til de andre bøkene jeg leste på den tiden, siden det gikk noen år til før jeg leste Sagaen om Isfolket.

Boken handler om 14-årige Ellen som går inn i puberteten. Hun skal besøke bestemoren sin hver torsdag etter skolen, men etterhvert oppdager Ellen en guttegjeng som trener der og hun forelsker seg i Jan som trener til å bli maratonløper.

Hver torsdag møtes de, og etterhvert begynner de å nærme seg hverandre på det fysiske planet, og det er ganske erotisk beskrevet når det er et par på 14 og 15 år som er hovedpersonene.

Min opplevelse av boken nå tredve år senere er at boken er god. Vigdis Hjorth skriver bra, men jeg er litt overrasket enda (faktisk) over at jeg fikk denne boken til jul så ung. Allikevel liker jeg de to bøkene Vigdis Hjorth har skrevet i 2014 og 2016 langt bedre.

Kommentarer

 1. Jeg har ikke lest noen ungdomsbok av Vigdis Hjorth, men det er blitt mange voksenbøker etter hvert. Syns hun er så direkte, og tar menneskene "på kornet", liker henne godt. Har hørt henne snakke om en av bøkene sine en gang, og det var en forrykende opplevelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun er veldig direkte og særlig i denne boken kontra de to andre jeg har lest av henne. Og jeg kan tenke meg hun er en forrykende dame, men jeg har aldri opplevd henne "live" :)

   Slett
 2. Jeg leste denne for første gang ifjor, og må innrømme at jeg finner den meget forstyrrende. Absolutt ikke erotisk, i betydningen sexy, bare ubehagelig. Det gjør vel til ei god bok, fordi den berører, men samtidig var leseropplevelsen trist. Forstår godt at det ikke var noe fjortishit, hadde vel besvimt selv at sexscenene i den alderen...

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)