Kinderwhore av Maria Kjos Fonn

Denne boken kom på kort listen til Bokbloggerprisen i romanklassen, og da satte jeg med på reservasjon på e-bib. Det tok bare noen timer før den ble ledig og jeg kunne lese den, og dette var en drøy leseopplevelse. Boken er veldig god, det må jeg si, men historien er så vond og grusom at jeg hadde nest lyst til å legge den fra meg. Jeg gjorde ikke det, og med den slutten som er i boka, så er jeg glad jeg leste den ut.
I Kinderwhore møter vi Charlotte, først som sjuåring som bor sammen med sin mor. Hun lar datteren gå for lut og kaldt vann mens hun selv får dagene til å gå ved å ta piller, sove og stadig ta med seg nye menn hjem.

Charlotte er flink, greier seg godt selv, har venner på skolen og greier seg veldig bra i timene, helt til hun blir tolv år og en av morens kjærester misbruker henne. Og derfra går det nedover med henne. Hun tar piller fra moren, drikker alkohol, skulker skolen, og prostituerer seg. 

Hun kommer innom fosterhjem og diverse institusjoner, men det er først når hun møter Kristine at livet kommer på skinner igjen. Kristine møter hun når de begge går for å ta videregående, slik at boken åpner for at det er håp for Charlotte til slutt.

Denne boken er så vond å lese fordi Charlotte går virkelig for lut og kaldt vann, og Maria Kjos Fonn greier å beskrive dette svært troverdig. Det gjør vondt langt inni hjerterota når en leser hvordan hun har det. Det er mange bloggere som har lest denne boken og det er bare å ta et google søk.

Kommentarer

 1. Enig, den er vond, skremmende men likevel troverdig. Jeg mener det er en bok som bør stå på pensumlista til alle lærere og barnevernspedagoger osv. Etter å ha vært lærer i den vg. skolen i en mannsalder har jeg møtt noen slike barn, med tilsvarende opplevelser. Absolutt en viktig bok,!
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig med deg i alt dette Ingun. Og det er en troverdig men vond og viktig bok. Glad jeg leste den, men syntes den var tøff!
   Ha en fortsatt fin søndagskveld du også 😊

   Slett
 2. Denne har jeg virkelig ikke lyst å lese, men jeg skjønner at det ikke er noen vei utenom :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke noen bok for pyser for å si det slik.. :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri