Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Leseeksemplar : Jeg fikk enda en gang en hyggelig forespørsel fra forfatteren Myriam H: Bjerkli om jeg ville lese den tredje boken i Kodal-triologien (Lille linerle og Stella Polaris var de to første). Jeg hadde lest de to første og takket derfor ja til å lese denne også. Og min ærlige og oppriktige mening er at jeg likte boken.
Lille Eivind som forsvant på slutten av Lille linerle dukker opp i denne boken, da han blir forsøkt kidnappet. Alle politiberedskap settes inn på denne forsvinningen, selv om samme ettermiddag forsvinner også 17 år gamle Tobias. 

Kidnapperen er storesøsteren til Eivind som forsvant i Lille linerne, og Stella med sønnen Marius fra Stella Polaris har også viktige roller i denne kriminalromanen.

Det at Myriam H. Bjerkli trekker sammen trådene fra bok en og to i denne boken, gjøre boken veldig leseverdig og god. Det blir en helhet som jeg liker. Boken er veldig lett å lese, men jeg synes at det bare trekker opp. Av og til kan det være noen avsnitt som kunne ha vært redigert bort for å få et strammere preg, men alt i alt var dette en god krimbok som jeg anbefaler lett videre. 

Faktisk synes jeg at den siste boken var den beste og det er et godt trekk, for da har historien og karakterene hatt en god utvikling.

Vet det er flere bloggere som har lest boken, se f.eks Astrid Terese, Gyngende lesehest, og mange på Instagram, i tillegg til forfatteren selv som har samlet mange av omtalene her.

Takk for boken Myriam!

Kommentarer

 1. Jeg har enda ikke lest noen av disse. Har fått med meg at de er 'fæle' og godt likt, så slumper jeg over dem, på loppis (eller storytel), så kanskje. Leselivet er strengt tilfeldighetsstyrt for tiden. Leser bare det som faller meg inn som ofte betyr - hva ligger rett foran nesen min. Default og alt der jeg ender opp. Hovedkriteriet i disse dager er bøker jeg ikke faller ut av på tur - sånn sett er disse bjerklibøkene sikkert utmerket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bjerklibøkene som du kaller har blitt bare bedre og bedre, så disse vil du nok like å høre på når du er på tur :) Lettlest også, men det synes jeg er fint, for da er det lett å følge med. De er litt grusomme da det ofte er barn som blir forsømt, noe som er itt trist å lese.

   :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri