Mysteriet Myrna Vep

I går kveld var jeg sammen med MettemorCentralteateret og så "Mysteriet Myrna Vep", 2 timer med tull og tøys og mye latter. Jeg koste meg virkelig!! Det er to mannlige skuespillere, Simon Andersen og Stig-Werner Moe, i åtte forskjellige roller. De løper ut og inn av scenen og skifter kostymer i raskt tempo, og publikum ler med under hele forestillingen.
Handlingen foregår på godset Mandacrest, og der bor Lord Edgar, hans nye kone Lady Enid, hushjelpen Jane og gårdsgutten Nicodemus. Lordens første kone Myrna Vep forsvant og ingen vet hva som skjedde men hun "sitter i veggene". Og når det blir fullmåne, dukker en vampyr opp og skremmer godsets beboere. Faktisk så fikk jeg assosiasjoner til boken Rebecca da jeg var på Myrna Vep i går. I alle fall så var dette morsomt, selv om handlingen henger ikke helt på "greip" hele veien, og skuespillerne mister tråden fullstending noen ganger. Som f.eks under denne strikke scenen hvor hushjelpen Jane ikke kom innpå får han/hun fikk hjelp av hun som var kostyme ansvarlig. Men måten de taklet det på var formidabel.

Har lånt bilder fra Centralteaterets sine sider.

I disse Halloween-tider, Myrna Vep = En Vampyr. Så slik sett passet det veldig godt å se den i helgen :-)

Kommentarer

 1. Liker veldig godt at du skriver litt om teateropplevelser også :)

  SvarSlett
 2. Takk Bokelskerinnen, så hyggelig! Da vet jeg at jeg skal fortsette med det :-)

  SvarSlett
 3. Denne forestillingen hørtes morsom ut.Jeg har omtrent ikke vært på teater siden jeg selv gikk på barneskolen. I det siste har jeg tenkt at det er noe jeg bør gjøre noe med, kunne godt tenkt meg å se Grim og Gru.

  SvarSlett
 4. Den var rett og slett en höjdare, og særlig når skuespillerne "snakker" med publikum, for det gjorde de da de falt ut :-)

  Med Grim og Gru? Hvis det er den rockeperaen som alltid spilles på NRK i jula, så går den på Nationalteateret i Oslo nå og heter Rockeulven. Jeg så trøndernes versjon av den i mars, veldig bra :-)

  SvarSlett
 5. Ja, det er nettopp den jeg tenker på! Så bra, tror jeg skal ta med meg familien dit :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri