tirsdag 26. juni 2012

Det usynlige fjellet av Carolina de Robertis

På grunn av mengder av flotte bloggomtaler av denne boken, sto forventningene høyt da jeg begynte på den i begynnelsen av juni. Men det har tatt sin tid, for det var slettes ikke en slukebok som jeg trodde.

Carolina de Robertis debutbok ”Det usynlige fjellet” er en historie om tre kvinner i Uruguay på 1900-tallet. Det hele begynner med Pajarita, som faktisk blir funnet i et tre, gifter seg med en immigrant fra Venezia og blir stamforeldre til mange fine karakterer. Blant dem datteren Eva, som flykter med en venn til Buenos Aires og blir gift med en lege der. De fikk to barn, og datteren Salomé er den tredje hovedkarakteren i boken. Salomé er med i en opprørs-styrke som ung om blir satt i fengsel, før hun slipper ut når hun er i midten av 30-årene.

Pajarita, Eva og Salomé har hver sin del i boken, på den måten blir familiehistorien fint fortalt. Mest spennende var historien om Salomé, som gikk fra å være pliktoppfyllende datter til å bli arrestert. Og de forandringene som skjedde i Uruguay på den tiden, var spennende å lese. Men det ble på en måte litt for kjedelig for meg. Jeg vet ikke helt hva jeg forventet meg, men kanskje noe som f.eks Kate Mortons bøker, og da ble jeg skuffet.

Jeg var aldri inne på tanken på å legge fra meg boken, for kjedelig var den ikke, det var bare det at for meg ble dette ordinært.

Andre bloggere som har lest boken, og de fleste er begeistret er: Bokelskerinnen, Lesestua mi, Bok & Hund, Anita, Karin, Karoline Juliane, Tones bokside

Bokbildet har jeg lånt fra Schibsted Forlag.      

Boken: Kjøpt på mamuttsalg.

søndag 24. juni 2012

Smakebit på en søndag #25

Smakebit på en søndag Flukten fra virkelighetens ukentlige tradisjon, og jeg er enda ikke ferdig med boken jeg begynte med for tre uker siden..., men "Det usynlige fjellet" er bra, men den er ikke noen slukebok. Den neste boken jeg skal lese er "Et rike for sultne sjeler".
Boken starter slik: "Telefonen kimer høyt, det er altfor tidlig på morgenen, og jeg kan ikke finne den idiotiske tingesten noen steder. Jeg snubler forvirret rundt i min limegrønne nattkjole i empirefasong, fremdeles halvveis  inne i en drøm, som en fortumlet Josephine minus sin Napelon".
Bli med på Maris ukentlige deling av smakebiter fra diverse bøker, og kanskje du finner både nye blogger og bøker.

tirsdag 19. juni 2012

Bokbloggertreffet 15.september

Det nærmer seg Bokbloggertreff, og påmeldingene siger på, og det er så morsomt. Men vi har plass til enda flere, for lokalet som vi skal være i hos Gyldendal er stort, så meld dere på :-)
Bildet har jeg lånt herfra. Mer informasjon vil komme så fort vi har flere detaljer på plass, og følg gjerne med på bloggene til Knirk, Rose-Maries litteratur- og filmblogg, Siljes skriblerier, Bokelskerinnen og Lines bibliotek i tillegg til Facebooksiden vår og nettsiden. Men meld dere på, fristen er 30 juni, og det er en påmeldingsavgift på 100 kroner. 

Påmelding på mail til gro.skroevset@hotmail.com eller rosemariechr@gmail.com og kom på det første Bokbloggertreffet i Norge, forhåpentligvis blir det en tradisjon :-) 

Legger ved bildet av bøkene jeg kjøpte på Mamuttsalget, da jeg hadde det første møtet med Knirk for å finne ut hvordan vi skulle arrangere det og hvilke andre blogger vi ville ha med i komiteen.

lørdag 16. juni 2012

Litt mye i hodet akkurat nå...

Slik føler jeg at det er i hodet mitt om dagen..., har akkurat kjøpt ei leilighet (er så fornøyd med den) og så skal den gamle pusses litt på før jeg flytter inn, og i tillegg må jeg fikse litt i den nye før jeg flytter inn også. I tillegg ønsker jeg å kjøpe nye ting vet dere, som bord, stoler, hyller osv... Derfor går det sakte med lesing og håndarbeid om dagen :-)
Har lånt bildet herfra.
Og i går møtte jeg de fine bloggerene Rose-Marie og Silje og vi sjekket ut hvor bokbloggertreffet skal holdes. Tror dere ikke at vi snublet over Norli Bokfestival?? Jeg kjøpte tre bøker til meg selv, og en gavebok og var veldig fornøyd.
Vi avsluttet den fine ettermiddagen med å ta en kaffe på "United Bakeries". Og det er så hyggelig å bli kjent med de andre som blogger, så bare gled dere til september.

tirsdag 12. juni 2012

Se den bokstabelen!!

Se denne bokstabelen som kom inn i min knøttlille leilighet i kveld :-)
Jeg var så heldig å vinne en bokpakke på blogglotteriet til snilleste Linesbibliotek og siden vi hadde bloggtreffkomité-møte så hadde hun med stabelen dit. I tillegg kom snilleste Bokselskerinnen med boken "Et rike for sultne sjeler" til meg som en overraskelse. 

For en boklykke!! :-)

søndag 10. juni 2012

Smakebit på en søndag #23

En ny søndag og jeg er med på Flukten fra virkelighetens ukentlige "En smakebit på søndag" med en slags fag-bok, hvis det å skrive på nettet kan kalles et fag. Det synes jeg, i alle fall. Boken er fra Universitetsforlaget og det står følgende på baksiden:
"Skriver du for intra- eller Internett? Da vil du ha glede av denne boken! Skriv for nettet - kort og godt er en lettlest og humoristisk bok som vil gi deg mulighet til å gjøre en enda bedre jobb på kortere tid. Ved å følge enkle skrive- og brukervennlighetsregler kan du få frem budskapet ditt på best mulig måte, samtidig som du gir dine nettbrukere det de er på jakt etter."
Det var Siljes skriblerier som lurte på hva boken handlet om, og jeg synes det lille jeg har lest så langt er veldig nyttig - så gjenstår det å se om det synes på bloggen :-)


Sjekk innom Maris blogg for flere smakebiter.

fredag 8. juni 2012

Skriv for nettet

Etter noen hektiske dager, med båttur på Oslofjorden og Bislet Games i går med påfølgende vond hals og litt tett nese, så leser jeg litt i denne boken :)

søndag 3. juni 2012

Smakebit på en søndag #22

Ukene går fort og igjen er det Flukten fra virklighetens smakebit på en søndag. Altså man slår opp i boka en har begynt på, eller skal begynne på og poster et utdrag. På den måten kan flere oppdage nye bøker som kan være spennende, gode eller interessante.
Jeg skal begynne på Carolina De Roberts bok: Det usynlige fjellet, som starter slik:
"Da Salomé til slutt skrev til datteren sin - som på det tidspunktet var en ung kvinne, en fremmed tusener av mil borte - skrev hun alt som blir borte, forblir et eller annet sted, som om fysikken kunne skru tiden tilbake og redde dem begge."
Denne boken har jeg lest så mange gode omtaler om, så denne gleder jeg meg til å begynne skikkelig på. Besøk bloggen til Mari for flere smakebiter.

lørdag 2. juni 2012

Gjesterommet av Helen Garner

Denne boken fikk jeg som lese-eksemplar av Pax Forlag, noe jeg er veldig glad for. Det var noe med omtalen fra forlaget, historien og omslaget som gjorde meg nysgjerrig.

Boken handler om Helen i Melbourne Australia som åpner hjemmet ditt og gjør klart gjesterommet for sin venninne Nicola som har uhelbredelig kreft, men har hørt om en klinikk i Melbourne som kan kurere henne. Nicola skal bo hos henne de tre ukene kuren varer og da kan hun reise hjem til Sydney frisk som en fisk. Denne kuren er C-vitamin kur og ozonsauna blant annet.

Nicola blir bare dårligere og dårligere gjennom oppholdet, og Helen blir mer og mer en sykepleier enn en venninne. Samtidig blir hun sint på klinikken som lurer hennes venninne til å tro at dette skal kurere henne mens kreften i virkeligheten tar livet av henne sakte men sikkert.

Dette er først og fremst en bok om vennskap på godt og vondt, og det slo meg mens jeg leste boken at noe av dette må forfatteren ha opplevd selv, siden hovedpersonen i boken har samme navn som henne, noe som stemte. Forfatteren hadde ei venninne som prøvde alternative behandlinger da ingenting annet hjalp. 

Historien i denne boken er troverdig, og det er lett å skjønne at alvorlige syke prøver alt de kan for å bli frisk. Hvorfor jeg gjerne leser slike triste og alvorlige bøker vet jeg ikke, men jeg har lest en del. Blant annet "Idas dans", "Regines bok", "Alltid Alice", "Ro uten årer", og alle de er bygget på en sann historie, unntatt "Alltid Alice". Men "Gjesterommet" er en bok jeg anbefaler å lese.

En annen blogger som har lest og omtalt boken er Artemisia.
Bildet er lånt fra Pax Forlag.

Boken: lese-eksemplar

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...