Slik skal vi velge våre ofre av Bjørn Vatne

Jeg har lest en bok jeg likte veldig godt, og flere bloggere har utnevnt denne til en favoritt til neste års nominering til Bokbloggerprisen, og det er jeg enig i.

Bjørn Vatne har skrevet en god bok om alenefaren Kjetil og hans liv som alenefar til 4-årige Ingrid og strevet mellom å være far, holde orden på hus og hjem og gjøre det bra på jobben. 

Boken begynner med at Kjetil møter Aina, begge er fra Ålesund men studerer i Bergen. De forelsker seg, flytter sammen på en liten ett-roms leilighet og bestemmer seg for å starte et nytt liv i USA. Så blir Aina gravid i stedet, de reiser hjem og kjøper hus i Ålesund, men under fødselen går det galt, Aina dør og Kjetil blir alene med datteren.

Hans svigerforeldre gjør det de kan for å få han til å fremstå som en litt dårlig far, og snart er barnevernet på døren, og han må i møter med BUPP fordi barnehagen synes datteren har treg utviklingsprogresjon. Men innimellom jobb og barn så driver Kjetil en blogg der han får utløp for det han er irritert over. Alle treningsbloggene, alle interiørbloggene, han blir rett og slett et nett-troll. Bloggen blir etterhvert lagt ned, da Kjetil opplever å få noen kommentarer hvor han ser at noen tar hans meninger for bokstavelig.

Dette er en veldig bra bok. Boken har godt driv i handling, den er godt skrevet og lettlest. Når jeg først satte meg ned med boken, så var det vanskelig å legge den fra meg, og jeg måtte lese den ferdig nå i helgen. At det er en alenefar som er hovedpersonen her, synes jeg også er veldig bra, for det er litt utypisk i romaner. 

Flere bloggere har lest boken, les disse omtalene: Tine, Anita, Ingun, Lena. jeg håper flere plukker den opp og leser den, den fortjener flere lesere. Takk til Gyldendal for lese eksemplar.

Kommentarer

 1. Herlig omtale! Så godt å lese gjennom boken her hos deg, for denne likte jeg virkelig veldig godt. Takk for linking!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk TIne :) Ja, denne boken var virkelig god, og jeg håper flere leser den, det fortjener den.

   Selvsagt linker jeg :)

   Slett
 2. Så godt å høre at også du likte denne Gro! Ja, håper virkelig flere leser denne.:) Takk for link.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvsagt linker jeg Anita! Og ja, denne var god :)

   Slett
 3. Ser ut til å vera ei veldig interessant bok :)

  SvarSlett
 4. Jeg er helt enig i at det er god driv i historien, og greide knapt å legge den fra meg selv. Jeg har sett forfatteren intervjue andre forfattere ved flere anledninger i Ålesund (han har vært en primus motor og bla vært med på å opprette Litterær salong her), så det er utrolig kjekt å se at han endelig kommer med bok selv OG at den er SÅ god i tillegg. Han virker som en hyggelig og sympatisk fyr, så jeg er absolutt glad på hans vegne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jeg faktisk enig med deg i, han virker som en trivelig fyr (har lest intervjuer på nett) og det trekker opp når en leser boken.

   Men at boken er god er det ingen tvil om og jeg sier det igjen, denne må flere lese!!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Kniv av Jo Nesbø

Setesdalsmønster på tovet sitteunderlag