torsdag 23. april 2009

Les Misérables

Les Misérables – en fantastisk musikal bygget på Victor Hugo's roman med samme navn. Kjøpte billetter til mine to Oslo-tanter som julegave, og i går var vi tre endelig på teater for å se musikalen. Hadde gledet meg lenge, og hørt litt på CD'en som jeg kjøpte for en stund siden og leste litt om hva den handlet om, slik at jeg visste hva den handlet om.

Om straff-fangen Jean Valjean som hele tiden må passe seg for politimannen Javert, samtidig som han tar seg av foreldreløse Cosette som han lovet hennes mor Fantine da hun lå for døden. Fantine hadde da jobbet for Jean Valjean, og det var slik de kjente hverandre. Cosette ble «befridd» fra et ektepar som drev en kro og som fikk henne til å slave rundt, mens deres datter Eponine gjorde ingenting. Cosette og Eponines veier krysser hverandre da begge forelsker seg i Marius, en student opprører, som står på barrikadene sammen med andre revolusjonærer. Kort fortalt gifter Marius og Cosette seg og før Jean Valjean dør får Cosette høre sin livshistorie.

Historien i seg selv er jo trist og musikken kjempefin, men det hjelper ikke hvis ikke skuespillerne er bra, og det var de på Oslo Nye Teater i går kveld. Pia Tjelta som Fantine var kjempebra, jeg trodde faktisk ikke hun skulle synge så bra som hun gjorde. Hans Marius Hoff Mittet kjempebra som Marius, Og Erik Wenberg jacobsen som Jean Valjean. Men aller best var Dennis Storhøi og Siw Anita Andersen som ekteparet Thènardier. De var skumle og komiske på engang, samtidig som de synger og spiller bra!!

Dette var en forestilling som virkelig kan anbefales!!

3 kommentarer:

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...