søndag 3. mai 2009

Lat søndag med DVD og hekling:-)


ONCE – hvor ofte møter man den rette?

Dette er en DVD jeg fikk til jul, men har først sett den i dag (unnskyld Mette-Mor), men du verden for en liten perle av en film. På omslaget står det:

En musiker står på gata i Dublin og spiller sanger han har skrevet selv – uten nevneverdig oppmerksomhet fra passerende. Han jobber med å reparere støvsugere for faren og spiller på gata for sin egen del. En dag stopper en jente og lytter. Dagen etter er hun tilbake med støvsugeren sin, som han halvhjertet har lovet å fikse. Dette er opptakten til en uke de tilbringer sammen, men begynnelsen til noe langt mer.

Dette er vel først og fremt en musikal, for vi blir kjent med hovedpersonene gjennom sangene de synger, han irske gutten og den tsjekkiske jenta med støvsugeren. Det er en søt historie med veldig god musikk,veldig fine sanger med gode tekster. I tillegg er det en realisme over det hele, med lite glitter og stas som vi ser i i amerikanske filmer. Fimen's handling går over en uke, der de synger og spiller seg gjennom Dublin's gater. Dette er jo en film som lett kan ende med klisjeer på slutten, uten å røpe for mye av den så kan jeg si at det gjør den ikke.

Har dessuten lest meg litt opp på hovedrolleinnehaverne som jeg ikke har hørt om, og det er i første rekke musikere, og det gjør at sangene er virkelig godt sunget gjennom filmen. Dette er i hvertfall en DVD jeg kommer til å sette på igjen, og den anbefales sterkt!
I tillegg har jeg heklet videre på bølgeteppet, som skal ligge i TV stolen har jeg tenkt. Dette teppet har ligget litt brakk en stund, men jeg har heklet litt videre denne uka, og det blir ganske fint synes jeg. Gruer meg litt til å feste alle trådene...

7 kommentarer:

 1. Husker jeg så reklame for den filmen og fikk lyst til å se den. Bølgeteppet blir knallfint!
  Det var forresten når jeg googlet "hexagontøfler" at jeg fant frem til bloggen din, som nå har blitt en av mine favoritter :-)

  SvarSlett
 2. Så flott teppe blir! Hyggelig å komme hjem fra pc-fri langhelg og lese bloggen din. Kjekt at du likte filmen. Har ikke sett den selv.

  SvarSlett
 3. Stina Ballerina og Mettemor: Teppet blir faktisk fint, det må jeg innrømme selv også. Kanskje litt smalere enn jeg tenkte, men det passer i stolen min! :-) Filmen Once likte jeg virkelig!

  SvarSlett
 4. Hei!
  Jo da, ditt søskenbarn er et unikum!!! Han er til det meste, faktisk:-) Og jeg mener selv, jeg har gjort et varp som "fikk tak i" han;-)
  Den filmen, hørtes fin ut.
  K

  SvarSlett
 5. Det teppet er bare superflott, Gro! Du er FLINK!!!!!!!!!!!

  ;)

  Klem, Tonje

  SvarSlett
 6. Takk Tonje, men det er ikke så vanskelig å hekle det skjønner du!
  Klem - Gro :-)

  SvarSlett
 7. Takk for filmtips!! Den vil jeg se!
  har en hemmelig drøm om å kunne hekle, og den blir ikke mindre av å se de fantstiske tingene du lager!!

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...