lørdag 18. september 2010

Få meg på, for faen av Olaug Nilssen

Olaug Nilssens bok "Få meg på, for faen" har jeg hørt og lest en del om, så da jeg så den på bakgårdssalget nå i høst så måtte jeg bare kjøpe den.

Boken har tre hovedpersoner, hun ene er Maria som er sosiologi-student med deltidsjobb som vaskehjelp. Hun går og drømmer om å komme på Vestlandsrevyen og senere "Først og Sist", og bli en kjendis. Den andre er Alma får sin seksuelle oppvåkning når Arthur er "borti henne med pikken". Noe hun annonserer til alle på skolen, og etterhvert blir hun utstøtt og ertet. Og den siste hovedpersonen er kona til Sebjørn. Hun oppdager at alt arbeidet hun legger ned hjemme ikke blir verdsatt av hverken mannen eller de åtte døtrene. Så hun tar saken i egne hender og reiser til Oslo, og demonstrerer mot nedlegging av bygdas nepefabrikk, til tross for at hun ikke har fast jobb der.

Det er en atig liten bok Olaug Nilssen har skrevet, også denne er på nynorsk. Bokens beste kapitler er når hun skriver om Alma som er så guttegærn at hun ikke greier å tenke på noe annet. Les Solgunn sitt' utdrag fra det kapitlet her, så skjønner dere hva jeg mener :-) Men også kapitlet om kona til Sebjørn som faktisk reiser til Oslo for å demonstrere - alene, er fornøyelig.

Men boken har jo et visst alvor, for alle tre hovedpersonene vil bli sett. Det er det de går og drømmer om, der de på sett og vis er litt ensomme i sine omgivelser. Kona til Sebjørn ønsker at noen skal se jobben hun gjør og verdsette den, Alma vil bli kjæreste med Arthur og Maria bil bli kjendis.

Men nå tar jeg - Groskro - en ukes ferie og reiser til Barcelona. Lucky me!! :-)

3 kommentarer:

 1. Hei.Vil ønske deg en riktig fin helg videre.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 2. Takk for en super bokanmeldelse... :O)

  God tur til Barcelona..., kos deg!


  klem

  SvarSlett
 3. Nå er du nok på plass i det spanske paradiset, heldige deg. Hils Mettemor så meget, er ikke noe misunnelig!

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...