søndag 27. februar 2011

En dag av David Nicholls

Hvit og oransje sto denne boken og nærmest ropte på meg på biblioteket for to uker siden. Og med disse ordende:"Rasende morsom, minneverdig, bevegende", så tenkte jeg at dette er en perfekt bok for meg.

"En dag" handler om Emma og Dexter. De møtes for første gang natten etter eksamensfesten, 15 juli i 1988. Dagen etter skilles de, og de tror i utgangspunktet at de aldri treffes igjen.

I boken møter vi dem igjen 15 juli hvert år fremover. Og i løpet av den tiden forandrer de seg, verden forandrer seg, og forholdet mellom de to forandrer seg.

Jeg leste en utrolig positiv omtale av denne hos
Bokelskerinnen, og en ikke så positiv omtale hos Knirk, og tenkte at jeg kom nok til å sluke denne boken ganske raskt.

Men så raskt gikk det ikke. Jeg syntes denne boken begynte veldig trått, jeg slepte meg igjennom den første delen og delvis inn i andre del, og så var det noe som endret seg. Jeg klarte ikke å legge fra meg boken, og i går måtte jeg bare lese den fra meg før jeg la meg.

Jeg måtte vite hvordan den gikk med den selvgode Dexter som gikk på fylla, var stadig utro og rett og slett en drittsekk, som etterhvert ble (delvis) sympatisk. Jeg måtte og så vite hvordan den gikk med Emma, som ikke fant seg noen mann, som ville bli forfatter og er super-fornuftig.

Denne boken anbefaler jeg virkelig. Og jeg skal i hverfall se filmen, for boken er i ferd med å filmatiseres. Det er ikke en bok som jeg kommer til å huske i mange år, men som det står på omslaget, det er en feel-good bok.

Boka: lånt på biblioteket

5 kommentarer:

 1. Bra omtale. Jeg gleder meg til filmen!

  SvarSlett
 2. Hei Gro! Har opplevd slike bøker jeg også, at man kommer ganske langt i boken uten at man føler den store entusiasmen over den, men så plutselig endres ting, og man greier knapt å legge den fra seg. Dessverre er det ofte slik hos meg, at fenger ikke boken i løpet av de første 10-15 sidene, så får den neppe noen flere sjanser.

  Vottene på forrige innlegg var lekre.

  SvarSlett
 3. Denne boken har skreket etter meg også på biblioteket, men so far so good. Eller... Nå ble jeg brått litt usikker igjen ;-)

  SvarSlett
 4. Det er sjelden jeg ler høyt når jeg leser bøker, men Nicholls "The Understudy" lo jeg faktisk høyt av ved et par anledninger.
  Er denne boka like morsom? Jeg har den i hylla, og lurer på om jeg skal ta den frem.
  Eventuelt, er dette en typisk bok som gjør seg best på en sløv sommerdag? Hvilke bøker jeg liker, avhenger ofte av årstiden.

  SvarSlett
 5. Boklaug: det v ar ikke slik at jeg lo at denne boken, men den var veldig fin allikevel. Den hadde et driv som gjorde det vanskelig å legge den fra seg i hvertfall. Og den passer nok aller best på en sløv sommerdag :-)

  Elikken: den er verdt å lese, og eg tror filmen blir veldig bra!

  Janne: takk for kommentaren om vottene. Og jeg tenker at denne boken må ha noe for seg når så mange liker den. Hadde jeg gitt opp etter de første 10-15 sidene, ville jeg aldri ha oppdaget Harry Hole til Jo Nesbø. Den første boken jeg leste av han ble først bra ved side 60 ca, syntes jeg.

  Knirk: Takk, og me too, gleder meg til filmen :-)

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...