torsdag 17. februar 2011

Korea - noveller om kjærleik av Lars Mæhle

Denne boken fikk jeg tilsendt fra Samlaget for noen uker siden, og det var ingen betingelser med. Så jeg poster dette kun fordi jeg ønsker det selv, og bloggen fungerer som en slags "dagbok" for bøker jeg leser. Bare for å ha sagt det!!

Samlagets hjemmeside så leser jeg at denne novellesamlingen består av forskjellige historier av mennesker som er besatt eller styrt av kjærligheten. Og alle historiene preges av oppbrudd og forandring. Og alle historiene og menneskene i de forskjellige novelle dukker opp i den siste novellen som som en slags "finale".

Jeg har alltid vært litt skeptisk til å lese novellesamlinger, for det virker så rart å lese en liten historie, hvor en på en måte starter midt i handlingen. For slik er det ofte i noveller har jeg skjønt. Og kanskje har ikke disse historiene noe med hverandre å gjøre engang. Det synes jeg er litt pussig, for jeg liker å lese en bok som har èn handling fra start til slutt. Men jeg tenkte at det er bare å kaste seg ut i det.

Og denne boken likte jeg godt, jeg likte måten forfatteren skriver på og jeg liker at han skriver på nynorsk. I tillegg er novellene hans fine, noen på en trist måte og noen på en god måte. At forfatteren kommer fra Sunndalsøra som er nabokommunen til kommunen som jeg kommer i fra er også veldig gøy, og siden jeg bodde på hybel på Sunndalsøra i to år på videregående, så kjenner jeg igjen de fleste stedene som Lars Mæhle skriver om. Les også Knirks gode anmeldelse!

Novellesamlingen anbefales!

Boka: fikk den tilsendt av Samlaget

7 kommentarer:

 1. Det kan være overraskende å lese uvante sjangre også:)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Tenk at vi skrev om denne på samme dag. Det var litt morsomt. Hva tenkte du om siste novella og avslutningen? Og hva tenkte du om Benjamin? Det er jeg litt nysgjerrig på. Jeg synes for øvrig boka var veldig god.

  SvarSlett
 3. Hei,

  jeg skvatt litt da jeg så du anmeldte denne boken i dag, siden jeg visste at jeg skulle gjøre det i ettermiddag

  Ang. Benjamin så skjønte jeg faktisk ikke hvorfor han var med. De sidene med han og Aina kunne ha vært klippet bort, for Aina var heller ikke en karakter som var sentral.

  Og den siste novellen ble litt for lang i forhold til de andre, syntes jeg. Men jeg likte at det var lange setninger. Altså at det var en hel side uten punktum, det syntes jeg var et bra virkemiddel for vinden. Men den kunne med fordel ha blitt kortet ned, og det ble dessverre ikke den “finalen” jeg hadde håpet på.

  Og helt ærlig så hadde jeg aldri hørt om Lars Mæhle, fryktelig dårlig, men det har ikke vært så mye skrevet om han i lokalavisen heller…

  :-)

  SvarSlett
 4. Når både knirk og Groskro liker denne, så skal jeg lese den. Har også fått den :-)

  SvarSlett
 5. Bra Solgunn, da kommer det vel en liten bloggpost? :-)

  SvarSlett
 6. Når antakelig tre bra damer liker denne, MÅ jeg også lese den. Men jeg har ikke fått den, skal ikke kjøpe den, MEN ... låne den på biblioteket. Biblioteket - min gode venn. På hovedbiblioteket i Trondheim har de omorganisert og flyttet avdelingene sine. Jeg ruslet rundt der i går kveld. Plukket litt her og litt der. Satte meg i en god stol og leste. Blant annet i Traktorland. En coffe table book fra traktorlandet Jæren. Knalltøffe bilder!

  God helg!

  SvarSlett
 7. Selvsagt må du lese den Mettemor, men om du ikke får lånt den på biblioteket så kan jeg ta den med når jeg kommer på besøk i mars?

  Jøss - Traktorland, den hørtes ut som en bok med fine bilder. Kjørte forbi Jæren en gang da vi var på de trakter på salgsmøte, og det var fint der altså.

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...