torsdag 18. august 2011

Brente skygger av Kamila Shamsie

For en god bok!!

Leste denne bloggposten hos Mettemor i fjor og la meg på minne at denne boken skulle jeg lese, og da jeg leste dette hos Solgunn sitt så var jeg ikke i tvil. I et sommersalg hos Bokklubben kjøpte jeg denne boken, for å ta den med hjem til Nordmøre som sommerbok.

Boken starter i 1945 og tyske Konrad som frir til japanske Hiroko Tanaka, bare minutter før atombomben slippes over byen. Konrad dør og Hiroko blir skadet.

Senere oppsøker Hiroko Konrads halvsøster og mann, som etterhvert blir skilt, men søsteren blir venninne med Hiroko gjennom hele boken. På dette besøket hos søsteren og hennes mann faller Hiroko for parets tjener Sajjad.

Vi følger Hiroko helt frem til år 2001 og tiden etter angrepene på World Trade Center i New York 2001. Det er alvorlige hendelser som er kulissene til boken, men det er så godt skrevet og karakterene så fine.

Dette er en bok jeg virkelig vil anbefale alle å lese, jeg la boken igjen hjemme hos pappa, mente han burde lese den. Andre bloggere som har lest denne boken er:

Boka: Kjøpt selv

6 kommentarer:

 1. Så fint at du likte boka, men samtidig - er det mulig å ikke like denne da? Den er bare så utrolig god!

  SvarSlett
 2. hei Gro!
  Så koselig at du vil være med på treffet... :O)
  Selvfølgelgi kan du være med, du har da stor interesse for både hekling og strikking!

  klem

  SvarSlett
 3. Herlig at du likte denne boka! Jeg leste den - og omtalte den på min blogg - rett etter at den utkom, og den står fremdeles som en høydare i lesingen min det året!

  SvarSlett
 4. Solgunn: helt enig, det går ikke an å ikke like boka! :-)

  Synnøve Olava: så bra jeg kan være med på strikketreffet :-)

  Rose-Marie, er enig med deg i omtalen din, dette er en pageturner. Nå har jeg lagt til en link til omtalen din også, jeg fant den ikke da jeg googlet igår :-)

  Ulla-Bella, det er en veldig fin bok - en av mine favoritter :-)

  SvarSlett
 5. Det er en vakker bok! Jeg elsker denne typen bøker!

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...