onsdag 7. september 2011

Sirile gentlemen søkes av Karin Brunk Holmqvist

Jeg fikk et eksemplar av denne boken fra Silke Forlag, og dette er den tredje boken til Karin Brunk Holmqvist. Hennes to tidligere bøker har jeg ikke lest, men jeg har fått med meg at den første var veldig morsom, og den andre var en blek kopi av den første.

Men siden jeg ikke har lest noen av disse to, så var jeg spent på denne boken og dens to hovedpersoner Alma og Margit. Etter min mening to skjønne damer på 79 og 81 år som må flytte på alderhjem under tvang, da husene deres skal jevnes med jorden da kommunen skal legge vei der husene deres står i dag.

Med de to damene på samme rom, så går deres liv over fra å være A4 og forutsigbart til å bli spennende. Damene setter inn en annonse hvor de leter etter en mann til hver av seg, de terroriserer aldershjembestyrerinnen etter at de tok henne på fersken med en lokal politiker og kjøper langbukser.

Dette var en søt liten historie om damene Alma og Margit og jeg koste meg gjennom hele boken. Jeg må si jeg var litt skeptisk da jeg leste hva den handlet om, men det var ubegrunnet. Boken anbefales.

Les også hva Pervoluto har skrevet om boken.

Boken: fikk fra Silke Forlag.

5 kommentarer:

 1. Flott omtale, Gro. Er dette en serie med bøker om disse to damene? Jeg har lagt merke til Potensgiverne og en bok til hvor alle har ganske likt omslag(trodde bare det var en eller annen covertrend jeg he he).

  SvarSlett
 2. Takk for omtalen. Denne skal jeg nok lese :)

  Jeg likte begge de foregående veldig godt. Søte, lune historier :)

  SvarSlett
 3. Til Mari: Det er enkeltstående romaner, disse tre. Potensgiverne handler om to eldre damer, søstre. Rapsgubbene handler om to eldre herrer, brødre. Og så har vi årets bok, som handler om to eldre kvinner som er nære naboer og venner. Spør du meg, så er det et slags seriepreg her - to eldre mennesker pusler med sitt, men så skjer det noe som påvirker/forstyrrer hverdagen deres, og de må handle. Jeg må si jeg er litt spent på om forfatteren tenker å fortsette med å skrive romaner om eldre parhester. Det er originalt, for så vidt, men for meg blir bøkenes ideer litt for like.

  SvarSlett
 4. Mari og Anki, takk for det,og historien er søt.

  Randi Landmark: jeg er helt enig. Er alle bøkene bygd opp om samme lest, så kommer jeg nok ikke til å lese flere, men denne ene synes jeg var veldig god underholdning. Og som sagt dette er den første boka jeg har lest av forfatteren.

  SvarSlett
 5. SV: Husker å ha lest omtalen din, men den falt nok ikke like godt i smak hos mg. Forstår og hva du mener med språket, for det likte jeg :)

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...