lørdag 22. oktober 2011

Skjebnemøte av Anne-Lise Boge

Jeg har lånt bildet fra Cappelen Damm sine sider og håper det er i orden. I hvertfall har forlaget relansert Anne-Lise Boge's serie Arvesynd denne høsten, og 1.bok i serien ble gitt ut til besøkende på Bokfestivalen i september.

Jeg fikk et eksemplar som jeg tok med meg som en ekstra bok på Paris turen min, boken er lett å ta med siden det er pocket-bok, og seriebøker er ofte ganske lettleste også. Og det er denne boken, men jeg syntes ikke det var dårlig.

Boken begynner slik som de fleste bøker i denne sjangeren gjør, synes jeg da. Ei ung fattig jente, Mali, gifter seg med en storbonde, som betaler hennes far ut av en stor gjeld mot at han får den unge og vakre Mali som brud. Men ekteskapet blir ikke lykkelig og alle på gården går rundt og hakker på hverandre. Boken avslutter med at et tater-følge kommer til gården og Mali blir tiltrukket av Jo, og derav navnet "Skjebnemøte".

Når jeg synes at dette boken var bra, så er det fordi forfatteren bruker ikke klisjeer i språket sitt. Noen er det, uten at jeg husker de nå, men det var ikke irriterende mange som det kan være noen ganger. I tillegg liker jeg noen av karakterene i boken, som Mali og Beste (bestemoren til mannen som giftet seg med Mali). Når bokens handlig i tillegg er lagt til Nordmøre så blir ekstra gøy å lese, det syns jeg, for det er en del dialekt-dialog og det liker jeg.

Selv om jeg likte boken, så kommer jeg ikke til å lese videre, til det har jeg altfor mange andre spennende bøker uleste i hylla. Men jeg skjønner man blir hektet på slike serier.

Les Askeladdens omtale av boken også.

Boken: fikk den på Bokfestival.

2 kommentarer:

  1. Dette er vel nyutgivelsen av en eldre serie dette. Så noe om det på Cappelen Damms bokpresentasjon som ble viste live på nettet :) Jeg skal innrømme at jeg er litt nysgjerrig på boken.

    SvarSlett
  2. Faktisk var denne boken verdt å lese altså Mari :-)

    SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...