lørdag 29. oktober 2011

Noen andre som opplever dette?

Jeg lurer på hvorfor det er så mange treff på bloggen min, men ikke på noe spesielt innlegg. Alle disse treffene er ikke i Norge heller, men mot USA. Er det flere andre enn meg som opplever dette om dagen?

Jeg synes det er gøy med treff på bloggen, men da av noen som kanskje legger igjen en kommentar, og i hvertfall er innom ett bestemt innlegg. Jeg synes dette er pussig, og lurer på hva jeg kan gjøre mot det, eller er det bare å vente på at det går over?

For bloggen min er ikke så spennende at 620 treff på en vanlig lørdag er helt vanlig..., det er derfor jeg spør :-)

Fant spørsmålstegnene her.

Mysteriet Myrna Vep

I går kveld var jeg sammen med MettemorCentralteateret og så "Mysteriet Myrna Vep", 2 timer med tull og tøys og mye latter. Jeg koste meg virkelig!! Det er to mannlige skuespillere, Simon Andersen og Stig-Werner Moe, i åtte forskjellige roller. De løper ut og inn av scenen og skifter kostymer i raskt tempo, og publikum ler med under hele forestillingen.
Handlingen foregår på godset Mandacrest, og der bor Lord Edgar, hans nye kone Lady Enid, hushjelpen Jane og gårdsgutten Nicodemus. Lordens første kone Myrna Vep forsvant og ingen vet hva som skjedde men hun "sitter i veggene". Og når det blir fullmåne, dukker en vampyr opp og skremmer godsets beboere. Faktisk så fikk jeg assosiasjoner til boken Rebecca da jeg var på Myrna Vep i går. I alle fall så var dette morsomt, selv om handlingen henger ikke helt på "greip" hele veien, og skuespillerne mister tråden fullstending noen ganger. Som f.eks under denne strikke scenen hvor hushjelpen Jane ikke kom innpå får han/hun fikk hjelp av hun som var kostyme ansvarlig. Men måten de taklet det på var formidabel.

Har lånt bilder fra Centralteaterets sine sider.

I disse Halloween-tider, Myrna Vep = En Vampyr. Så slik sett passet det veldig godt å se den i helgen :-)

torsdag 27. oktober 2011

Kong Curling

I dag har jeg sett Kong Curling, en film som bare er til for å underholde, og det må jeg si den gjorde på et barnslig, men delvis morsomt nivå :-) Atle Antonsen som Truls Paulsen var artig. Han var den beste skipen på det beste laget, så gikk alt galt og han ble innlagt psykiatrisk avdeling.
Når han kommer ut etter ti år, så blir han satt under verge av sin kontrollerende kone, glimrende spilt av Linn Skåber.
Nå han skal gjøre comeback, for å redde sin beste venn, så leter han etter sine beste venner og da må han blant annet i skogen sammen med Jon Øigarden for å finne Steinar Sagen.
Og skipen på motstanderlaget var Kåre Conradi, med mage og høyt krøllete hår, men ganske morsom.

Tull og tøys, men det er greit på en høstkveld.

Bildene er lånt av Filmweb.

onsdag 26. oktober 2011

De dødes tjern av André Bjerke

Siden dette er "tidenes beste norske kriminalroman", så var det jo litt små-pinlig at jeg aldri har lest, hørt eller sett "De dødes tjern" av André Bjerke. Men under Bokfestival kjøpte jeg en heftet utgave som jeg nå har lest.

Aschehoug sine sider står det å lese at en gruppe ungdommer reiser til en hytte for å finne ut hvorfor en av deres beste venner begikk selvmord. Og i løpet av noen få høstdøgn opplever disse ungdommene noen skumle opplevelser før psykoanalytikeren i gruppen forklarer sammenhengene og sannheten.

Boken er på ca 190 sider, og den er veldig bra og spennende. Selv om den er fra 1942, så er dette en virkelig god historie. Morderen var ingen overraskelse, men det var et godt plott, slik at jeg ble ikke skuffet da jeg skjønte at jeg hadde løst det mysteriet. Og forfatteren går grundig til verks når han løser mysteriet, og plukker opp løse tråder som vi ble presentert for i tidlige kapitler i boken.

Allikevel synes jeg at "Rødstrupe" av Jo Nesbø er en bedre krimbok, men "De dødes tjern" er høyt oppe på listen av gode norske krimbøker som jeg har lest.

Boken: kjøpt på Bokfestival.

tirsdag 25. oktober 2011

Mørkt.

Lyktstolper er et av motivene jeg tar flest bilder av når jeg er på ferie, og det er kanskje fordi jeg synes de fleste i Oslo og Norge er stygge. Denne er fra Deauville, med mange fugler som ser ut som rusk på himmelen.
Denne er fra Champs-Élysées, hvor disse lyktestolpene lyste opp veldig fint på begge sider av gaten.
Denne vakre lyktestolpen sto utenfor Operahuset i Paris.
Og disse to var i Deauville og Trouville.
Det er godt med lys, når mørket kommer brått som nå. Men så er det godt å sitte inne, med en god kopp te, og kose seg også :-)

lørdag 22. oktober 2011

Skjebnemøte av Anne-Lise Boge

Jeg har lånt bildet fra Cappelen Damm sine sider og håper det er i orden. I hvertfall har forlaget relansert Anne-Lise Boge's serie Arvesynd denne høsten, og 1.bok i serien ble gitt ut til besøkende på Bokfestivalen i september.

Jeg fikk et eksemplar som jeg tok med meg som en ekstra bok på Paris turen min, boken er lett å ta med siden det er pocket-bok, og seriebøker er ofte ganske lettleste også. Og det er denne boken, men jeg syntes ikke det var dårlig.

Boken begynner slik som de fleste bøker i denne sjangeren gjør, synes jeg da. Ei ung fattig jente, Mali, gifter seg med en storbonde, som betaler hennes far ut av en stor gjeld mot at han får den unge og vakre Mali som brud. Men ekteskapet blir ikke lykkelig og alle på gården går rundt og hakker på hverandre. Boken avslutter med at et tater-følge kommer til gården og Mali blir tiltrukket av Jo, og derav navnet "Skjebnemøte".

Når jeg synes at dette boken var bra, så er det fordi forfatteren bruker ikke klisjeer i språket sitt. Noen er det, uten at jeg husker de nå, men det var ikke irriterende mange som det kan være noen ganger. I tillegg liker jeg noen av karakterene i boken, som Mali og Beste (bestemoren til mannen som giftet seg med Mali). Når bokens handlig i tillegg er lagt til Nordmøre så blir ekstra gøy å lese, det syns jeg, for det er en del dialekt-dialog og det liker jeg.

Selv om jeg likte boken, så kommer jeg ikke til å lese videre, til det har jeg altfor mange andre spennende bøker uleste i hylla. Men jeg skjønner man blir hektet på slike serier.

Les Askeladdens omtale av boken også.

Boken: fikk den på Bokfestival.

onsdag 19. oktober 2011

Jeg skal vise dere frykten av Nikolaj Frobenius

Denne boken har jeg holdt på med en stund, men jeg ble ferdig med den mens jeg var i Paris. På Gyldendals sine sider står det at dette er et historisk drama om den amerikanske forfatteren Edgar Allan Poe og redaktøren Rufus Griswold. Tiltrekning, misunnelse og avsky driver Griswold og Poe fram og tilbake i et spill som mer og mer ligner en besettelse.

Poe og Griswold er faktiske personer som levde den tiden som Frobenius skriver og mye av handlingen er også sann. Dette visste jeg ikke da jeg leste boken, men nå holder jeg på med boken "De dødes tjern" av Andre Bjerke og der var Edgar Allan Poe nevnt, så nå i kveld har jeg googlet navnene til både forfatteren og redøktøren.

Hadde jeg visst dette hadde jeg nok lest boken med enda større interesse. Men jeg syntes det var en god bok, og en bra handling, men den engasjerte ikke så mye at jeg slukte den rått.

Boken: kjøpt på salg under Bokfestivalen.

søndag 16. oktober 2011

Nye tøfler

Jeg er en storforbruker av tøfler og strikkete sokker i alle varianter. Jeg sliter ut flere par på en vinter og det er en stor fordel at jeg kan strikke selv :-) Garnet og mønsteret til dette tøffel-paret kjøpt jeg på Husfliden på Lillehammer i vinter, men det er først nå i høst at jeg tok det frem.
De er ganske fine og varme, så jeg er fornøyd med de.
Ikke er de så avanserte å strikke heller, og før montering så ser de nesten ut som en fisk på baksiden.

lørdag 15. oktober 2011

Paris :-)

I en uke har jeg kost meg i Frankrike, og vi startet i Paris. Vi tok Metroen - og jeg ble imponert over hvordan det fungerer.
Vi spiste frokost, to ganger også, på cafeen til Amelie (fra filmen om den fabelaktige Amelie).
Vi spiste cupcakes fra Berto, og den lilla var knallgod.
Og selvsagt spiste vi makroner, fra Pierre Hermè.
Vi så Sacré-Cæur om kvelden, så vel som om dagen. Kanskje det som gjorde størst inntrykk på meg.
Og Eiffel-tårnet er jo et must :-)
Før vi dro med tog til Deauville og Tourville de to siste dagene, og det var godt det også, i hvertfall roligere :-) Men ferien var bra og Paris, Deuaville og Tourville anbefales.

torsdag 6. oktober 2011

Koffert og reise

Dette er min Samsonite koffert. Kjøpt i mai 2000, rett før jeg skulle jobbe på den norske paviljongen under verdensutstillingen i Hannover. Den er slitt, gammel, men rommer mye, og nå skal den ut å fly igjen - denne gangen til et land den ikke har vært i før, nemlig Frankrike.
For i morgen reiser den og jeg til Paris. Skal på ferie med Mettemor og hennes kule sønn til denne byen som jeg kun har sett bilder av og sett på film, og jeg GLEDER meg! Vi skal bo på Montmartre og jeg tror det blir veldig bra. Bildet har jeg lånt herfra.

tirsdag 4. oktober 2011

Arne & Carlos halsen er ferdig :-)

Nå er Arne & Carlos halsen min ferdig - og den er varm skal jeg si dere.
Stor og romslig, og kan brukes som hette så vel som hals.
En mønster-rapport gikk over 6 omganger, og gikk veldig sakte i starten, men etterhvert gikk det som en drøm.
Slik ser halsen ut når den ligger flatt på sofaen.
Men før jeg kan bruke denne, skal jeg en uke til Paris, og jeg reiser allerede på fredag - JIPPI! :-)

søndag 2. oktober 2011

Vassfaret

I helgen har "Strikkesalongen" jeg er med i, vært på hyttetur til Vassfaret. Ei av medlemmene har ei hytte der, og inviterte oss på helgetur. Og det ble veldig hyggelig og vellykket. På lørdag dro noen av oss til Bjørneparken, og det likte jeg veldig godt. Jeg har aldri sett bjørn, og de var veldig søte - på avstand!! og store.
Og siden det var strikkesalongen som var på tur, og det var så bra vær, så tok jeg med strikketøyet i solveggen.
Og det var så fin en solnedgang i går!

Og maten var nydelig hele helgen. Det startet fredagskveld med rødbetersuppe, røkt svin med tilbehør og trollkrem til dessert. Og i går startet vi med gratinerte tomater, lammelår med tilbehør og ostekaken som dessert. Og det ser like god ut som den smakte!! En veldig vellykket helg på alle vis.

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...