tirsdag 10. januar 2012

Jeg lever, pappa av Siri Marie Seim Sønstelie og Erik Sønstelie

Enda en bok jeg fikk til jul, og en bok jeg ikke hadde ønsket meg. Da jeg fikk denne ble jeg litt overrasket, og bestemte meg for å lese den med en gang Anne B.Ragde boka var ferdig. Det gikk fort å lese denne boken, og det var ene og alene fordi det var en sterk historie å lese.

Boken handler om Siri Marie S.Sønstelie som var på sin første AUF-leir på Utøya 22.juli og hennes far som ventet og ventet på beskjed fra datteren om at hun var i live etter skytingen.

Far og datter skriver annethvert kapittel og de skriver veldig bra begge to. Faren er journalist og har jobbet i VG, og skriver nøkternt men allikevel personlig. Datteren er 20 år som skal ut i verden og studere til høsten,skriver også veldig godt om det som skjer på Utøya, og det er ikke til å fatte at dette har skjedd i Norge.

Vi snakket om denne boken på jobben i dag, og noen mente at det er spekulativt å skrive en bok om tragedien og tjene penger på det. Det er jeg ikke enig i. Dette er en bok som ville ha kommet uansett, og denne er nøkternt skrevet. Personlig ja, men det er ikke klamt. I tillegg er siste fjerdedel av boken viet til å snakke med mennesker som har mistet en av sine, som overlevde, som fikk tilbake tre barn, med kulturministeren, med politimesteren, med psykologen på Sundvollen og med en journalist. På den måten kom flere historier frem.

Boken anbefales.

Boken: Julegave

8 kommentarer:

 1. Oi,denne Må jeg bare ha. Er enig med deg at en slik bok hadde kommet uansett og ser ikke noe galt med å gi ut en slik bok. Tusen takk for tipset!

  SvarSlett
 2. Denne må jeg få lest en gang. Jeg er enig med deg, synes det er fint at noen kommer emd slike bøker. Hadde helt sikkert kommet en slik bok uansett om ikke disse hadde skrevet bok, hadde sikkert noen andre gjort det:) takk for tips:)

  SvarSlett
 3. Denne har jeg hatt lyst til å lese, men vært litt usikker på om den er noe for meg. Tror jeg skal gi den en sjanse. Holder på med boken som Kjetil Stormark har skrevet om terroraksjonen, men det går trått for den er også sterk så jeg må lese den i etapper.

  SvarSlett
 4. Fikk den også til jul, og den gikk radigt unna! Har man først begynt på den kan man ikke legge den fra seg! Utrolig bra bok, og den nest beste jeg har lest (etter Idas dans, selvfølgelig!)

  SvarSlett
 5. Denne boken er verdt å få med seg. Den er rystende rett og slett. Og L, Idans dans er en utrolig god bok.

  SvarSlett
 6. det sies at mesteparten av pengene faktisk går til gjennoppreisning av Utøya.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det synes jeg er flott, synd om det skal bli en uhyggelig øy, selv om den er trist nå og at alle sårene ikke kan leges uansett.

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...