torsdag 26. april 2012

Golden Boys av Arild Stavrum


Arild Stavrum er en tidligere fotballspiller med fortid i blant annet Brann og Molde her i Norge, og han har også vært fotballtrener. Nå er han ute med sin andre roman, og denne gang er det en krim roman.

Arild Golden er Norges mektigste fotballagent og blir funnet drept på Ullevaal Stadion.  En tidligere proff- og landslagsspiller, Steinar Brunsvik, er advokat og blir spurt om å forsvare han som først blir arrestert for mordet.  Steinar Brunsvik må avhøre og gjøre research for å finne ut av om klienten er skyldig og i tillegg er det Benedikte Blystad fra TV2-sporten som driver med sin egen etterforskning for å ikke miste sin posisjon i Sporten, siden hennes kvinnelige kollegaer blir yngre.

Når drapet skal etterforskes dukker det opp rykter om utroskap, rykter om afrikanske talenter som svikter når de ikke innfrir forventningene og milliardbeløp som ikke lar seg spore, det er med andre ord et grumsete miljø Steinar Brunsvik og Benedikte Blystad etterforsker på hver sin måte.

Boken er lettlest og underholdene og storyen drives raskt fremover med korte avsnitt og ”sceneskifte” hele tiden.  Det er veldig mye fotballspråk, om kunstgressbaner spesielt. Derfor er det en fordel å være fotballinteressert om en har lyst til å lese boken, hvis ikke kan en gå litt lei.

Avslutningsvis må jeg si at Arid Stavrum er god til å skrive og jeg kommer til å kjøpe flere bøker, men jeg håper han holder seg til romaner neste gang, for hans første bok ”31 år på gress” er langt bedre.

Bildet er lånt fra Oktober forlag.

Boken: kjøpt for gavekort.

5 kommentarer:

 1. Er jeg Molde-supporter? JA
  Er jeg fotballinteressert? JA
  Kommer jeg fra Møre og Romsdal? JA
  Er jeg Stavrum-fan? JA
  Likte jeg 31 år på gress? JA
  Kommer jeg til å like Golden boys? JAAAAAAAAAAAAAA! Om så av ren trass, jeg gleder meg stort!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fantastisk kommentar Ellikken :-) Boken er vinner vel ingen pris i år, men for oss møringer som er Molde-supporter, fotballinteressert og Stavrum fan så er denne boken et must, det er jeg enig i :-)

   Og så får vi håpe at det er vi som får juble når sesongen er slutt, som i fjor - det var gøy å endelig være bedre enn Rosenborg :-)

   Slett
 2. He he, da tror jeg ikke denne er noe for meg, dessverre ;-) Jeg er veldig glad i krim, men fotball er ikke en sport jeg har mye kunnskaper eller interesse av...

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he Silje, da tror jeg du skal styre unna denne, det kan bli litt kjedelig med all bakgrunnsmaterialet om fotball. Men krimhistorien var bra :-)

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...