torsdag 20. september 2012

Oslo - min favorittby

Oslo - min favorittby:) Mange synes Oslo er så stygg, men da tror jeg ikke at de kjenner den, eller har sett nok av byen.
Dette er utsikten over Torshovdalen til sentrum i kveld.

14 kommentarer:

 1. Er så fullstendig enig med deg! Kanskje man rett og slett må være innflytter fra Nordmøre for å skjønne det? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det ja :-) Men jeg kjenner flere nordmøringer som synes at Oslo er stygg, og jeg skjønner det bare ikke....

   Slett
 2. Oslo er en fantastisk flott by, og jeg synes du fanger litt av essensen i bildet ditt. De som mener at byen er stygg har neppe sett noe serlig av den. Ikke området rundt Sognsvann, ikke har de gått opp over dalen langs Akerselva fra nedre Grünerløkka og opp mot Nydalen, og ikke glem øyene i fjorden! Nei, Oslo er en flott og herlig og variert by!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Elin :-) Og du kan bare glede deg til å bli bedre kjent med Oslo. For Akerselva og Sognsvann er nydelig. Jeg har ikke vært ute på øyene, så jeg har litt mer å se jeg også :-)

   Slett
 3. Jeg tror mange misliker Oslo fordi Oslo sentrum ikke er så fint, spesielt sammenlignet med en del andre byer i Norge. Jeg tviler ikke på at det finnes mange nydelige områder i byen som vi som stort sett kun har beveget oss på Karl Johan ikke kjenner til. En eller annen gang skal jeg utforske Oslo skikkelig jeg også! Men en favorittby blir den nok aldri...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Labben, tar en utgangspunkt i Oslo i det en ser fra Oslo og til Slottet, så kan jeg skjønne at folk syns Oslo er bare så som så. Men det er bar blitt bedre og så har Oslo mer enn Karl Johan å by på :-)

   Slett
  2. Jeg overdrev litt i kommentaren min, for jeg har sett mer av Oslo enn Karl Johan. I mars utforsket jeg vel store deler av Oslo sentrum. En gang vil jeg dog utforske mer enn bare sentrum. Problemet for meg er at Oslo ser ut som en storby til tross for at den arealmessig faktisk er mindre enn Bergen (noe jeg lærte på bokbloggtreffet). Og jeg er ikke glad i storbyer. Hater gater med høye bygninger hvor det føles som om man er innestengt fordi man ikke ser noe annet enn gaten man står i. Misliker brede veier og store folkemengder. Misliker rett og slett følelsen av å være i en storby. Det er greit å besøke slike byer, men favoritter blir de aldri. London er et annet (og mer ekstremt) eksempel på en slik by.

   Jeg liker mindre byer med mer natur (en og annen park teller ikke), med færre store bygninger, med koselige hus, masse grøntområder og haugevis av åpne plasser. Byer som er sjarmerende og småbyaktige selv om de ikke er små. Som har smau og trehus og hvor det verken er langt til havet eller til landet. Derfor vil Oslo aldri bli min favorittby. Det betyr ikke at Oslo er en stygg by, men det er ikke min type by. Trondheim, Stavanger og Bergen er min type byer, på hver sin måte.

   Også savner jeg fjellene og sjøen i alle byer som mangler det, men det går nok på hva jeg er vant med. Trond Espen Seim kunne ikke fordra å være "innestengt" mellom fjellene og sjøen i Bergen, det gjorde ham klaustrofobisk. Jeg derimot, føler meg fri. Hver sin smak...

   PS. husk at jeg nå sammenligner sentrum, ikke bydeler. Det er godt mulig at det finnes bydeler i Oslo som kan gi meg det jeg savner av sentrum, men besøker man en by vil man nok befinne seg mye i sentrum.

   Slett
  3. Hei Labben, jeg skjønte hva du mente :-)

   Jeg må forresten nevne at jeg selv har vært i Bergen to ganger, og begge gangene var det oppholdsvær, og det er en nydelig by. Trange smug, skjeve hus, Bryggen, utsikt fra Fløyen og fjellene - aldeles nydelig. Men jeg har ikke sett mer enn sentrum, så derfor kjenner jeg ikke byen :-)

   Og jeg skjønner hva du mener med fjell og sjø utsikt, det er jeg selv vant til hjemmefra på Nordmøre :-)

   Heldigvis er vi forskjellig skrudd sammen om hva vi liker å ha rundt oss, og du trenger ikke å beklage at Oslo aldri kan bli en favoritt-by i dine øyne, jeg ville bare uttrykke hvor mye jeg liker byen som jeg bor i :-)

   Og heia Bergen og Brann som slo Rosenborg i går og gjør at Molde leder serien :-)

   Slett
 4. Oslo i våre hjerter, sier jeg! Stemningsfullt og vakkert bilde! Det er utrolig mange flotte steder i Oslo! Bare det å gå langs Akerselva - sommer som vinter, vår og høst - det er noe helt for seg selv! Tror jeg må finne frem noen Oslo-bilder jeg også! Bergen er min favoritt-by nr. 2! Der har jeg bodd i syv år, og jeg elsker også den byen - bare for å ha sagt også det! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så enig med deg Rose-Marie, Oslo i våre hjerter :-) Gleder meg til å se en bloggpost med Oslo bilder hos deg :-)

   Slett
 5. Jeg er helt enig med innleggene her oppe! Oslo er en flott by! Jeg har tilbrakt studietid, singel-liv og tiden med samboer/mann i Oslo, og byen har virkelig noe for enhver fase av livet! Grilling i parkene, vandring langs Akerselva, det meste innen sykkel/gangavstand. Vi brukte Oslo-marka mye også, sommer som vinter. Åhh... bildet ditt fikk meg til å mimre her jeg sitter ute i forstedene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Oslo har mye for enhver smak. Jeg gikk ikke så mye i Oslomarka før, men jeg har vært der ganske mye i fjor og det er så fint og godt merket å gå der. Det er det sikkert også i Oslos forsteder, men så må jeg slå et lite slag for byen jeg bor i :-)

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...