Jeg er forbudt av Anouk Markovits

Denne boken har et nydelig omslag! Jeg ble veldig fristet til å lese den da jeg leste bakside teksten og at dette var en "bevegende familiesaga i fire generasjoner".
Boken starter i 1939, i Transylvania. En kristen hushjelp redder den lille jødiske gutten Josef, som senere redder den lille jødiske jenta Mila som ser sine foreldre bli drept under flukt. Josef hjelper Mila til å finne familien Stern og hun vokser opp der, sammen med deres jevngamle datter Atara og alle hennes småsøsken.

Men Mila og Atara går hver sin retning. Mens Mila fordyper seg mer og mer i jødedommen og blir etterhvert gift, så fjerner Atara seg fra jødedommen og inn i bøkenes verden. Atara blir utstøtt av sin far fordi hun ikke er en god jøde. Det er allikevel Milas historie, hennes ekteskap som er mest sentral i boken.

Historien beveger seg fra 1939 til 2012, fra Paris til Brooklyn og er bare på 288 sider. Derfor blir dette veldig heseblesende. Boken er veldig lettlest, det er korte kapitler og mye luft, men allikevel ble ikke dette en stor leseopplevelse. Når boken i tillegg handler såpass mye om jødedommen og deres skikker som jeg ikke kjenner til, så føler jeg at jeg faller litt av lasset. 

Takk allikevel til Pax for lese-eksemplar.

Kommentarer

 1. Så dumt at innsiden ikke sto i stil til det vakre omslaget, Gro....

  Ønsker deg en flott påske! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Innholdet sto ikke i stil til omslaget denne gang, dessverre. Og sånn er det med bøker, ikke alt er like bra :)

   Ha en fin påske du også Silje, klem :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup