Bokbloggerprisen

I fjor arrangerte vi Bokbloggertreff for første gang og det ble så vellykket. Vi er godt i gang med å planlegge årets treff og har en stor nyhet å komme med, nemlig Bokbloggerprisen. Med så fine folk som Elin, Line, Silje, Lise, Rose-Marie i komiteen, i tillegg til meg selv, så blir dette en fin happening på vårt Bokbloggertreff. 
,

Bokbloggerprisen, ble innstiftet 26.januar 2013 av Silje, Lise, Line, Elin, Rose-Marie og meg selv. Vi begynte tidlig a planlegge et nytt Bokbloggertreff og i den forbindelse kom ideen om Bokbloggerprisen opp. Vår, bloggernes, egen pris som vi nominerer og stemmer frem.

Vi har diskutert mye om hvordan vi skal legge det opp.  Vi vil jo at prisen skal være aktuell, den skal engasjere bloggerne og være demokratisk. Dette skal være en uavhengig pris og skal ikke konkurrere med andre. Og kanskje det viktigste, det er en pris som skal sette fokus på norsk litteratur.

Bokbloggerprisen stemmes frem av norske bokbloggere. Med en bokblogg mener vi en norsk blogg som regelmessig blogger om bøker. Prisen gis til bøker utgitt på norsk av norske forfattere for første gang året før. Tanken bak dette er å sette søkelys på norsk litteratur.  Dette skal bli en årlig pris som deles ut på Bokbloggertreffet fra og med 2014.

Bokbloggerprisen vil bestå av to kategorier: Årets norske roman og Åpen klasse. Årets norske roman er romaner for voksne inkludert krim, mens i åpen klasse kommer de andre sjangerne.

Bokbloggerne sender inn sine forslag til hvem de vil nominerer som igjen vil utgjøre en kortliste. Før stemmegivning kommer vi til å sette opp en samlesing av bøkene. Det er helt frivillig å være med på den. Mer detaljer om dette vil komme etterhvert og vi har egen Facebook-side og e-post som er bokbloggerprise@gmail.com

Grunnen til at vi går ut med dette allerede nå er, leser du en god norsk bok i utgitt i 2013, så kan dette være en bokbloggerpris kandidat.

Vil også rette en takk til Clementine for mange fine innspill underveis da ideene dukket opp.

Selv leser jeg litt nye norske bøker, men dette er noe jeg skal endre på, og jeg vet at jeg vil ha denne prisen i bakhodet når jeg leser norske bøker utgitt i 2013.

Kommentarer

 1. Dette blir gøy. Skal det være nye bøker eller utgitt samme når?

  SvarSlett
  Svar
  1. Bøker utgitt som nye i 2013 Mette :)

   Slett
 2. Jeg så Elin skrev om den på bloggen sin, høres spennende ut:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette gleder vi oss veldig til Elin :)

   Slett
 3. Dette blir spennende, Gro :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror dette blir veldig spennede Silje :)

   Slett
 4. Spennende:-) Jeg har ikke vært så flink heller til å lese nye norske bøker. Synes det er flott at dere setter fokus på det:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke lest mange nye norske bøker Linda, så dette gleder jeg meg til. Tror det blir veldig spennende :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

Lue med pelsdusk

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes