tirsdag 28. mai 2013

Is-slottet av Tarjei VesaasJeg ble som jeg skrev i forrige bloggpost veldig inspirert av tre medbloggere til å plukke frem en bok jeg har hatt stående i bokhylla i over ti år. Og for en leseropplevelse det var! Tarjei Vesaas "Is-slottet" er en fantatisk bok.

Bokens hovedpersoner er 11-årige Siss som er populær på skolen og i klassen sin og Unn som er ny på skolen og i klassen. Jentene møtes en kveld og Siss løper hjem nærmest redd. Dagen etter dukker ikke Unn opp på skolen, hun har gått seg vill i Is-slottet og fryser i hjel.

Jeg kunne ha fortalt mye mer om handling og hva jeg syntes om den jeg henviser alle som vil lese en fantastisk bok om å lese Ellikkens omtale. Blir du ikke fristet til å lese boken da, så skjønner jeg ingenting.

Så takk til Tarjei Vesaas som skrev boken, Bokkklubben som solgte boken og Ellikken som anbefalte den så varmt. Mai Lene og Rose-Marie skal også ha en takk for å ha dyttet meg i gang med boken.

2 kommentarer:

  1. Et virituelt smellkyss til deg! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk :) Skulle bare mangle at du ikke fikk skryt vet du :)

      Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...