fredag 17. mai 2013

Roser, kyss og døden av Maria Lang

Denne boken har tatt tid, men det har ikke vært Maria Lang, Puck eller kriminalkommissær Wijk sin skyld, for boken er bra!

Jeg har vel bare vært litt sliten etter at jeg har skiftet jobb, internt der jeg jobber fra før, men nye oppgaver. Så nå må jeg konsentrere meg igjen etter å ha gjort den samme jobben i litt over ti år :)

Men over til boken, som har en hovedperson og fortellerstemme, og det er den nysgjerrige Puck. Hun og mannen Einar når til familien Malmers herregård for å treffe deres venn kriminalkommissær Wijk og hans forlovede. Puck aner uråd ganske fort under besøket, og skjønner at noen skjuler noe.

Første kvelden må hun og Wijk signere som vitner på et nytt testament som herr. Malmer har endret den samme kvelden. Når så den gamle mannen dør i løpet av natten, så er det igjen duket for en jobb som Wijk må ta, enten han vil eller ikke, siden han denne gang er forlovet med den ene av arvingene.

Plottet og krimhistorien er kanskje ikke den mest spennende, men det er noe sjarmerende og veldig bra med bøkene til Maria Lang. Personene som blir beskrevet er så sympatiske og omgjengelige, det er ikke alltid at hovedpersonene i en krimbok er nettopp det. At disse ble skrevet på 50-tallet synes jeg også er imponerende.

Andre bloggere som har lest boken er: Astrid Therese, Beathe, Tone, Ninas bokverden, Karin, Ingalill

Takk til Silke Forlag for leseeksemplar.

2 kommentarer:

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...