fredag 19. juli 2013

Tallinn

Jeg har vært i Tallinn! Landene i Øst-Europa har fascinert meg, og endelig kom jeg meg av gårde hit. Var borte fra mandag ettermiddag til fredag ettermiddag og bare koste oss i gamlebyen. Den var ikke all verden stor, men sjarmerende. 
Og i Tallinn fikk jeg se en kirke eller katedral som den heter med løk-formede kupler. Den var tydeligvis under renovering, både i kuppelen og ellers rundt veggene, men den var veldig fin. Den heter Alexander Nevskij-katedralen. 
Vi hadde god utsikt utover byen og Tallinns høyeste punkt er Olavs kirken oppkalt etter Olav den Hellige.
På Rådhuset som er sentrum i gamlebyen, var både et fint spir (under) og noen drager som stakk ut fra veggen (over). Der var det flust av spisesteder og kafeer rundt og det var veldig hyggelig om kvelden. Og de to siste dagene var det et marked på Rådhusplassen.
Og så er det gøy å leke seg med Instagram og ta bilder av fine kirkespir som det krydde av i Tallinn.

10 kommentarer:

 1. Fine bilder!
  Mannen var i Talinn (jobb) i vinter og hans rapport - og bilder - var ganske anderledes.
  KALDERE ENN NORGE -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ingalill, det var fint i Tallinn og med temperatur som i Oslo, det var helt perfekt. Men jeg kan tenke meg at det er kaldt der om vinteren, for jeg antar det kommer noen kalde vinder fra Øst... Men om sommeren er dette en fin by å besøke :)

   Slett
 2. Jeg har også vært i Tallinn for noen år siden, og min rapport er: likelydende med din, Gro! Men så var jeg der i april, og det var en fin-fin tid å dra dit på. For øvrig har jeg også vært i Vilnius og Riga, og min favorittby blant de baltiske byene er uten tvil Riga - med Tallinn som en god nr. 2. I Riga var mannen min og jeg en romjul og nyttårsaften, og det var fantastisk!

  Jeg ønsker å se flere bilder fra turen din! Legg ut mer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også hørt mye fint om Riga, så dit har jeg også lyst til å dra en gang :)

   Jeg syntes dette var mange bilder jeg da Rose-Marie, og de fleste av bildene er fine kirkespir og borgen som omkranset byen :) Men det er veldig gøy å reise, og gleder meg til å oppdage flere fine byer!

   Slett
 3. Det ser ut som en koselig by! Har vært flere steder i Øst-Europa tidligere, men aldri i Tallinn.

  Har du vært i Praha? Også en flott by!

  SvarSlett
  Svar
  1. Øst-Europa interesserer meg skjønner du Elin, så derfor synes jeg det var veldig spennende å dra til Tallinn :)

   Har vært en kort helg i Praha i 1994, men likte ikke den byen så godt som f.eks Budapest. Jeg tror forøvrig at Praha-besøket ble litt farget av at jeg ikke likte den ene i reisefølget. Vi var tre au-pairer, ei svensk og to norske og hun svenske var ikke noe trivelig. Derfor må jeg dit igjen! :)

   Slett
 4. For en flott by! Har aldri vært der borte, men har lyst å dra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg anbefaler byen! Veldig fin gamleby og en spennende historie, vel verdt å få med seg :)

   Slett
 5. Eventyrby, er det ut til. Slik Riga er. Jeg har også lyst til Litauen, har sett eventyrlig fine bilder i en bok jeg har fått låne. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Mette, en eventyrby :) Har lyst til å dra til Riga også, men Litauen frister ikke så mye, vet ikke helt hvorfor.

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...