Fugletribunalet av Agnes Ravatn

Jeg har lest en veldig god bok. Har aldri lest noe av Agnes Ravatn fra før, men når jeg hørte så mye bra om "Fugletribunalet" så tenkte jeg at den MÅ jeg bare lese.

NRK-kjendisen Allis Hagtorn rømmer fra en skandale til en avsidesliggende bygd og tar seg jobb som gartner og hushjelp hos enstøingen Sigurd Bagge. Denne historien er rett og slett fenslende. Allis er redd Sigurd i starten og gjør akkurat som han sier, og etterhvert faller hun for den mystiske mannen.

I starten er dialogen er korte setninger og lite samtale med mye usikkerhet og nysgjerrighet i luften. Allis lurer på hvorfor Sigurd er på arbeidsrommet hele dagen, men tør ikke å spørre han. Hun lurer også på hvem som eier de alle dameklærne som er nedpakket i esker. Han på sin side overser henne for det meste, men lurer på hvorfor hun dro fra "livet sitt" for å jobbe for han.

Sakte kommer sannheten frem, de åpner seg for hverandre og blir kjent med hverandre, men Ravatn klarer å holde på leseren gjennom hele boken (kun på 208 sider). Jeg syntes slutten er veldig overraskende. Først ville jeg drøye boken for at den skulle vare så lenge som mulig for de jeg likte den så godt, men slutten slukte jeg. De sidene måtte jeg lese om igjen, for den var litt for overraskende for meg.

Men alt i alt, en veldig god roman, med et veldig fint nynorsk språk. Dette er en av årets høydepunkter, uten tvil. 

Det flommer over av gode blogganmeldelser av denne boken, men jeg tar med et knippe av de: Kasiopeiia, Anita, Mette, Lena, Leselykke, Kulturguffen.

Takk til Samlaget for leseekssemplar.

Kommentarer

 1. Hemmeligheter er en liten trigger for nysgjerrigheten min, så denne bør jeg kanskje lese? Hvor mange nye, norske bøker har du fått lest hittil, forresten?
  Ja, og så likte jeg anmeldelsen din :-)

  SvarSlett
 2. Takk Silje, så hyggelig.

  Vet du, denne boken bør du lese, den er veldig bra. Jeg har lest til sammen åtte norske bøker, og har to til i bunken før jul. Det er den siste til Jørn Lier Horst og Kire av Tonje Torsnes. Og 10 norske bøker siden i sommer er veldig bra av meg, som leser litt sakte.

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er kjempebra! Jeg holder på med min niende nå.
   Ønsker deg en god dag, Gro. Klem :-)

   Slett
  2. Det er også veldig bra Silje! :) Ha en fin dag du også.

   Klem :)

   Slett
 3. Herregud så flinke dere er til å lese norsk. Selv har jeg bare lest Vigdis og Fyrsten og er ikke engang sikker på om de hører til blant årets. Denne skal jeg dog få med meg, og hvis jeg liker den så godt som deg - blir det default nominering. Føler meg ikke helt komfortabel med å bare lese - og nominere Vigdis og Henrik, basert på nevnte bøker, da er det bedre å stå over.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ingalill! :) Men det eneste jeg leser for tiden er norske bøker, så derfor var bokbloggertreffet, og sommergaven fra Gyldendal helt perfekt. Da ble det mange bøker på en gang.

   Vigdis skal jeg ikke uttale meg om, men Fyrsten likte jeg. Den var morsom og jeg ble underholdt, men opp mot Ravatn holder den ikke mål. Så jeg anbefaler deg å lese denne VELDIG fine boken :)

   Slett
 4. Denne har jeg også på planen, som en del av min helt private ny-norske utfordring. Takk for fin omtale, nå gleder jeg meg til å lese den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tine, og takk for kommentar. Denne boken er veldig fin å lese i din nynorske utfordring. Det er så fint et språk og lett å lese, i tillegg til at det er en veldig god bok. Gleder meg til å lese omtalen din :)

   Slett
 5. Eg har denne liggjande klar til lesing, men eg har ikkje komme til ho endå. Eg digger Ravatn som kronikkforfattar og likte veldig godt Veke 53. Så eg har trua på denne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror du vil like denne hvis du liker henne som kronikkforfatter. Jeg hadde aldri lest noe av henne men denne boken synes er helt strålende. Gleder meg til å lese omtalen din når du har lest den Bjørg :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen