onsdag 27. november 2013

Leseplaner i adventstiden :)

Dette er mine leseplaner i ukene som kommer. Det er forberedelser til lesesirkelen til Ingalill og til nominasjon til Bokbloggerprisen.
Jeg er litt på siden i neste lesesirkel-tema i biografi lesesirkelen til Ingalill, men med så god argumentasjon som jeg kunne klare om boken til Jan Werner, en snill Ingalill og støtte fra Elin så ble boken godkjent :) Jeg skal stille bedre forberedt til å lese om kongelige og sportsfolk nyåret altså.

"Hulder" er en bok jeg har begynt på så smått og skal lese videre i nå, det er norsk utgivelse i år og er derfor aktuell i forbindelse med Bokbloggerprisen til neste år.

Kanskje ikke så mange bøker, men det er snart jul og det er viktig å nyte den tiden også, så får en heller lese mer på nyåret :)

søndag 24. november 2013

Lines lesesirkel - 1001 bøker

Timene av Michael Cunningham

Enda en gang oppdaget jeg en bok i bokhyllen, som var ulest men som sto på Lines liste over bøker som skal leses i 1001-lesesirkelen. Og da måtte jeg melde meg på for november og lese denne, som jeg fikk i et blad jeg kjøpte for over 10 år siden.

Dette er mitt eksemplar av boken, og det er filmplakaten som dominerer forsiden, Meryl Streep som Clarissa Vaughan (som blir kalr Mrs Dalloway av sin beste venn), Julianne Moore som Laura Brown og Nicole Kidman som Virginia Woolf. De spilte hovedrollene i filmen da boken ble filmatisert, og jeg husker enda at jeg satt på første rad på Saga og så filmen, ikke særlig behagelig.

Langt mer behagelig er det å sitte i sofaen å lese denne boken, historien om tre kvinner og hva de gjør en spesifikk dag. 

Det er Clarissa som går ut i New Yorks gater for å kjøpe blomster og pynte til et selskap hun skal holde for sin homofile venn, faktisk han som kaller henne Mrs Dalloway. Mrs Dalloway er tittelen på Virginia Woolf kjente roman, om en dag i Mrs Dalloways liv der hun forbereder et selskap en dag i England etter 1. verdenskrig. Mens Clarissa går rundt i New York går hun rundt og tenker på ungdomstiden da hun ble kjent med sin venn, men også hvordan livet har blitt der hun bor i en strøken leilighet med sin datter og lesbiske samboer.

Laura Brown lever i Los Angeles i 1949, er gift og hjemmeværende med sin sønn på tre-fire år og gravid med sitt andre. Hun lager kake til sin manns bursdag sammen med sin sønn, men har mer lyst til å lese boken Mrs. Dalloway. 

Virgina Woolf, en oppdiktet versjon av forfatterinnen, er i gang med å skrive romanen Mrs Dalloway i utkanten av London, men har problemer med å komme skikkelig i gang.

Denne boken var litt kjedelig og litt bra. Jeg likte best å lese om Mrs Brown, hvorfor vet jeg ikke, men jeg husker bare at Julianne Moore var så strålende i sin rolle da jeg så filmen. Jeg likte også å lese om Clarissa og Virgina Woolf, men jeg synes de partiene med dem var litt langtekkelige. Kanskje spesielt kapitlene med Clarissa. Det ble for beskrivelser av en trappeoppgang, eller en gate. jeg bladde litt fortere over de kapitlene.

Boken er ganske kort og absolutt lettlest, men at den er på en liste over 1001 bøker en må lese er litt merkelig, det er langt flere bøker jeg ville ha lest enn denne i hvertfall.

Se innom Lines lesesirkel for flere omtaler.

tirsdag 19. november 2013

Strikking :)

Jeg har ikke sluttet å blogge, men prioritert strikking :)
To babytepper er ferdig - til min gode venninne sine fine tvillinger.
Trodde jeg hadde god tid, men disse barna ville det annerledes, så jeg har virkelig hengt i. Med totalt 13 x 4 skifter av farge, ble det en del løse ender å feste, men når resultatet ble bra er det gøy.
De ble ikke kjempestore, men til babyer det vel store nok.
Oppskriften fant jeg på Drops design. Og nå har jeg enda ei venninne som skal ha barn, så det er bare å fortsette :)

fredag 8. november 2013

Vinnerne er kåret :)

Jeg glemte at jeg skulle trekke i går, men jeg gjorde det i dag istedet og disse ble vinnerne. Jeg så det var 12 kommentarer, og da brukte jeg Random.org for å trekke.
Kommentar nummer to var fra Beathe som ønsket seg Kenneth Sivertsen-boka
Kommentar nummer 11 var Lattermild (Ragnhild) som ønsket seg Ravatn boka mest.

Send meg adressen deres på groskrosverden@hotmail.com og så kommer bøkene til dere så fort jeg klarer det.

tirsdag 5. november 2013

Fugletribunalet av Agnes Ravatn

Jeg har lest en veldig god bok. Har aldri lest noe av Agnes Ravatn fra før, men når jeg hørte så mye bra om "Fugletribunalet" så tenkte jeg at den MÅ jeg bare lese.

NRK-kjendisen Allis Hagtorn rømmer fra en skandale til en avsidesliggende bygd og tar seg jobb som gartner og hushjelp hos enstøingen Sigurd Bagge. Denne historien er rett og slett fenslende. Allis er redd Sigurd i starten og gjør akkurat som han sier, og etterhvert faller hun for den mystiske mannen.

I starten er dialogen er korte setninger og lite samtale med mye usikkerhet og nysgjerrighet i luften. Allis lurer på hvorfor Sigurd er på arbeidsrommet hele dagen, men tør ikke å spørre han. Hun lurer også på hvem som eier de alle dameklærne som er nedpakket i esker. Han på sin side overser henne for det meste, men lurer på hvorfor hun dro fra "livet sitt" for å jobbe for han.

Sakte kommer sannheten frem, de åpner seg for hverandre og blir kjent med hverandre, men Ravatn klarer å holde på leseren gjennom hele boken (kun på 208 sider). Jeg syntes slutten er veldig overraskende. Først ville jeg drøye boken for at den skulle vare så lenge som mulig for de jeg likte den så godt, men slutten slukte jeg. De sidene måtte jeg lese om igjen, for den var litt for overraskende for meg.

Men alt i alt, en veldig god roman, med et veldig fint nynorsk språk. Dette er en av årets høydepunkter, uten tvil. 

Det flommer over av gode blogganmeldelser av denne boken, men jeg tar med et knippe av de: Kasiopeiia, Anita, Mette, Lena, Leselykke, Kulturguffen.

Takk til Samlaget for leseekssemplar.

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...