Mørke hjerter av Hanne Kristin Rohde

Jeg visste med en gang at jeg skulle lese Hanne Kristin Rohdes kriminalroman, da jeg leste nyheten om at hun skulle gi ut bok. Og da mailen fra Kagge Forlag kom, så var jeg ikke sen til å takke "ja" til et leseeksemplar.

Hanne Kristin Rohde er jurist og politiinspektør, og leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, en jobb hun har permisjon fra nå. Hun har fremstått troverdig og sympatisk i jobben sin, og med stor nysgjerrighet kastet jeg meg over boken.

Bokens hovedperson er Wilma Lind, som er en nyansatt leder i Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo. Og allerede her ser jeg for meg Rohde som hovedpersonen, siden de har like stillinger. Wilma sliter litt på hjemmebane med en mann som er reiser mye og ser ut til å ha noen finansielle hemmeligheter med sin kone. På jobben strever hun med sjefer som elsker å herse og budsjett som er lavt i forhold til de tiltak som bør settes i verk på avdelingen.

En overgriper er løs i Oslo og han voldtar jenter gang på gang, uten at politiet greier å ta han. I tillegg blir to unge kvinnelik funnet, den ene bak en container og den andre i havnebassenget. Begge likene er ille tilberedt og ingen vet hvem de er, da ingen er meldt savnet i det siste. Men da tre jenter fra Georgia blir meldt savnet over hele Europa, begynner de å ane en sammenheng. De blir et kappløp for å unngå flere mord.

Historien og handlingen har et godt utgangspunkt, og prologen tok pusten fra meg. Men så stoppet det opp. Det ble etterhvert veldig forutsigbart og litt kjedelig. I tillegg utviklet Wilma Lind seg til en person som irriterte meg lengre og lengre ut i handlingen.

Det ble mye flying og løping i gangene og det er et miljø som Rohde kjenner godt, det skjønner leseren veldig fort. Men som Silje også påpeker, jeg skulle ønske jeg kunne bli tatt med til et åsted og være med karakteren der det skjer. 

Jeg følte også at boken ikke var helt ferdig. Noen setninger måtte jeg lese høyt for å få sammenheng i, så jeg tror manuset skulle ha vært bearbeidet enda litt mer. 

Takk til Kagge Forlag for leseeksemplar, selv om det var en middels leseopplevelse. 

Andre bloggere som har blogget om boken er: Silje, Julie, Mai Lene, Heartart. 

Kommentarer

 1. Jeg ser at vi er helt enige her, ja ;-)

  SvarSlett
 2. Har ikke lest noen anmeldelser av denne før nå og den har ikke stått på vårens leseliste, og vil nok heller ikke komme med. Det er likevel interessant med alle disse tidligere (og fremdeles) ansatte i politiet som skriver krim. Hvor tett opp til eget eller andres liv skriver de - egentlig?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror nok Rohde har hentet mye fra sin hverdag i politiet i denne boken - for det virker veldig realistisk. Men som Silje påpeker i en kriminalroman, blir det kjedelig. Der skal det være mer action og ikke så mye om arbeidsmiljø og dårlige sjefer. Mener jeg da :)

   Slett
 3. Har lest omtrent alle si det samme som deg her.. og avisanmelderne er lunkne. Men d a har jeg bare fått skrudd ned forventingene til boka, og leser den deretter.. Jeg synes forøvrig at arbeidsmiljø/dårlig helsefarlig lederskap er et viktig og interessant tema i seg selv, og blir nok mest opptatt av det i denne boka tror jeg.. Solgunn: Jeg var på bokbad med Hanne Roede for et par uker siden og hun sa hun har brukt mye av sine erfaringer i denne boka..

  SvarSlett
  Svar
  1. Anita: Jeg synes også det er både viktig og interessant med arbeidsmiljø og synliggjøring av hersketeknikker etc, og jeg opplever det som Rohde skriver om dette som svært realistisk og troverdig. Problemet for meg er at som kriminalroman så funker dette fokuset ikke så bra. Det blir for kjedelig :-).

   Slett
  2. Der kan jeg bare si at jeg er enig Silje. Det må være litt mer action i en kriminalroman, men Rohde beskriver det veldig realistisk. Men lese boken Anita, og blogg om den. Gleder meg til å lese din omtale .)

   Slett
 4. Har vært veldig nysgjerrig på denne boken og kommer vel til å lese den en eller annen gang til tross for lunkne omtaler. Foreløpig haster det ikke for jeg har mer enn nok bøker å lese. Det blir spennende å se Anita sin omtale, om hun havner på det samme som dere. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Prioriter andre bøker du Beathe, for denne er ikke en bok du husker i lang tid. Og som deg er jeg spent på hva Anita synes, om hun leser noe annet enn det vi andre gjør.

   Ha en fin helg! :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen