Biografi lesesirkel VIII

Ola Borten Moe - Portrett av en pløyboy av Elisabeth Skarsbø Moen

Jeg kjøpte denne e-boken som var den korteste av alle biografier da jeg innså at jeg ikke rakk å lese ut boken om Quisling i tropevarmen i juli. Men dette er noe av det dårligste jeg har lest av alle biografiene som jeg har lest så langt i hele mitt liv.

Denne boken om Ola Borten Moe kunne ha vært litt mer spennende enn det den var. Tenk på bestefaren, tidligere statsminister Per Borten, det kunne ha vært litt mer om oppveksten med han. Det kunne ha vært litt mer om da ha opplevde at faren ble hardt skadet på gården da Ola Borten Moe var tidlig i tenårene, men istedet er boken preget av alle stridighetene som har vært i SP.

Og akkurat alle uenighetene som har vært i SP har vi lest i alle nettaviser og papiraviser og hørt om i alle medier, så det hadde en ikke behøvd å skrive om i en bok. Og når politikeren selv ikke ønsker å bidra til boken, på grunn av uenighet med forfatteren så må dette blir veldig overfladisk.
Ola Borten Moe er forsåvidt en spennende politiker, siden han er ung og vil mye, men denne boken virket på meg som om det ble mest hastverk-arbeid. Håper andre i lesesirkelen til Ingalill har lest langt bedre bøker enn dette. Bildet av boken har jeg lånt av Vigmostad & Bjørke.

Kommentarer

 1. Synd. Det er alltid kjedelig når man bommer, men på den positive siden var boka kort, tross alt er det enda kjedeligere når man bommer og boka er på 800s. (Nei det er ikke lov å avbryte.) Forøvrig kan du bruke Quisling i neste runde hvis du finner gode argumenter for at nazisme er en alternativ livstil. Jeg bare tuller, jeg har allerede forberedt motargument.

  Borten: I utgangspunktet synes jeg det er spennende med uautoriserte biografier, ivhertfall til en viss grad, hvis vedkommende har levd et spennende liv og det finnes mye matrialet tilgjengelig som hovedpersonen ikke vil innrømme. For en purung politiker uten andre claim to fame enn litt partibråk blir det litt overdrevet.
  Takk for advarselen, og synd du ikke ble ferdig med Quisling, det hadde nok vært mer berikende både som lese - og skrivematriale.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kommer til å bruke Quisling ved neste politiker-runde (som kommer neste år:)) og lese jevnt utover slik at jeg ikke har noe å skylde på når jeg ikke blir ferdig :) Har ingen bok som jeg kommer på i farten til neste runde, så her må jeg tenke litt :)

   Jeg er enig, en politiker på under 40 og en biografi som han selv ikke har bidratt til er ikke nødvendigvis så spennende. Men hva gjør en ikke når en opplever at tiden er knapp og generalen til lesesirkelen er streng? :)

   Jeg gleder med til omtale Qusling - det er en trist men spennende historie.

   Slett
 2. Uff da, skrøpelige greier, skjønner jeg.. Hva ville Skarsbø Moen med boka? Hun skrev også en uautorisert biografi om Carl I Hagen, som jeg har lest.. Interessant den, men ikke godkjent av Hagen selv..
  Husker da denne kom og det kun var snakk om den nakenbadinga eller hav det var for noe.. i avisene. God helg til deg også..)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lurer også på hva Skarsbø Moen ville med denne boken... Det var noe med et nachspiel at Borten Moe og hans kollega kledte av seg og skulle ha badstue på badet, og Skarsbø Moen var med til leiligheten men gikk da badstue-ideen kom opp. Og det var da Borten Moe nektet å bidra.

   :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen