fredag 29. august 2014

Den andre historien av Tatiana de Rosnay

Jeg må dessverre beklage å si at dette er en av de dårligste og kjedeligste bøkene jeg har lest på lenge. Boken kom i en bokkpakke fra Bazar Forlag, noe som var veldig hyggelig og overraskende, siden jeg ikke har spurt etter den selv. Og omslaget var så fint, og jeg likte "Saras nøkkel", så derfor var det med stor optimisme jeg gikk i gang med boken.

Bokens hovedperson er Nicolas Duhamel, som ble Nicolas Kolt etter at han ble verdensstjerne med boken og filmen "Konvolutten". Han har solt seg i glansen som litterær stjerne men opplever nå skrivesperre og reiser en helg på luksushotell til Italia med sin unge kjæreste. Der opplever han venner og familie og til slutt kjæreste som mener han er en overlegen stjerne som kun tenker på seg selv. Men innen helgen tar slutt kommer en opplevelse som setter han i gang med en ny bok.

Nicholas Duhamel blir av de Rosnay fremstilt som en klyse uten empati og kun interessert i å følge med på hva fansen skriver om han og kommenterer til han på Facebook og Twitter. Boken tar utgangspunkt i helgen i juli 2011, men hopper til fortid for å forklare suksessen med "Konvolutten" og hvordan han fikk ideen til boken.Selv om hovedpersonen er en uspiselig karakter, så trenger hun ikke å gjøre han så kjedelig. 

I utgangspunktet ikke en dårlig idé, men de Rosnay klarer ikke å fange meg som leser. Dette blir bare kjedelig. Hun skriver og skriver men kommer seg ikke videre, for meg er det mest bla, bla, bla. Synd at jeg ikke likte denne, siden jeg var så begeistret for "Saras nøkkel". Andre bloggere som heller ikke var så begeistret er Tine og Marianne på bloggen Mellom Bokstabelene. Les også Siris omtale som var svært begeistret.

5 kommentarer:

 1. Det er fascinerende hvor ulikt vi kan oppleve en bok. Det var noe av årsaken til at jeg begynte å blogge. For ulikhetene understreker jo bare bøkenes magi. At vi som lesere får dekket ulike behov ved å lese. At en og samme bok kan være skitt - og gull! Spennende!
  Håper du har en fin fredag og er igang med en bok som gir deg den der gode følelsen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er enig i det, det er rart at en bok kan oppfattes så forskjellig. Er ikke helt i gang med en ny bok, men har funnet en bok som har fått positiv omtale i hvertfall .)

   Slett
 2. En av de dårligste bøkene jeg har lest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i at dette var en dårlig bok.

   Slett
 3. Hørte den som lydbok og den er like elendig der, absolutt ingen progresjon. Trodde det bare var de beste bøkene som ble lydbøker jeg... Utrolig bortkastet. lesing

  SvarSlett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...