søndag 23. november 2014

Forberedelser til Bokbloggerprisen

Jeg forbereder meg meg også til Bokbloggerprisen, og jeg ser det er mange bokbloggere som kommer med sine favoritter og det vil jeg også gjøre.

Min absolutte favoritt i år, leste jeg så tidlig som i mars, og det er Marit Kaldhols sin bok: Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz. Den er så fin, og fortjener at langt flere leser den og er dere i tvil så les også Lena sin fine omtale.

To andre bøker jeg vil fremheve er Tyskland av Liv Mossige. Hun er en debutant og nominert til P2 lytternes romanpris. En annen fin bok, som er litt lettere å lese men som jeg synes har fortjent mer oppmerksomhet er Anne Kyong-Sook Øfsti sin bok: Si at vi har hele dagen
Jeg har lest kun to bøker i Åpen klasse, egentlig tre, men jeg dessverre ikke nominere Kaoshjerte av Lise Grimnes siden jeg kjenner henne. Men jeg har lest en fin diktsamling av Tora Seljebø: Om kvelden blir namna ropa heim. Den satte meg tilbake til barndommen hjemme på Nordmøre og det var veldig fint. Karen har skrevet en nydelig omtale av den her.

Jeg har lest en sakprosa bok også, Frode Fanebust sin historie om nordsjødykkerne, veldig spennende og interessant. Rose-Marie har skrevet en interessant omtale av den boken.
Og jeg er i gang med flere bøker også. Om igjen av Monika Isakstuen seiler høyt opp på listen over årets beste bøker. Jeg er straks ferdig med den og jeg liker den veldig godt. Når den er ferdig lest, så fortsetter jeg med Birger Emanuelsen sin bok Fra jorden roper blodet som Tine har skrevet en god omtale om.
Det er mange blogginnlegg om bloggfavoritter og forberedelser til Bokbloggerprisen nå, noen av de er: Ingalill, Silje, Line, Beathe og Anita.

20 kommentarer:

 1. Du har vært god til å plukke frem ukjente bøker i år, Gro, og vært flink til å misjonere for dem også! Jeg er usikker på om jeg hadde lest Kaldhol uten deg. Ellers ble jeg ekstra nysgjerrig på "Om igjen", bedre enn "Unnskyld"?! Det tror jeg ikke på ;-). Den står uansett på leselista mi og skal leses før nominasjonen. Nå skal jeg fokusere litt ekstra på mennene fremover; Breiteig, Stranger, Sone Z, Krø og Evjemo. Og novellesamlingen til Kjos Fonn.
  Ønsker deg en flott søndag, Gro, og Heia Molde!
  Stor klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Silje, så hyggelig å høre at det hjalp å snakke opp Kaldhol, slik at du fikk lest den også. Den boken er bare FIN!

   He-he, jeg likte "Om igjen" kjempegodt, det var noe med skrivemåten til Isakstuen som fascinerte meg i tillegg til at det er en god historie. Veldig bra!

   Jeg leser Emanuelsen nå, så nå skal jeg prioritere mennene litt. Og så vant Molde i går, JIPPI! :)

   Slett
 2. Det skulle være sol....har jeg på leseplanen for neste uke, og gleder meg veldig til den! Ellers så er jeg enig med deg ang: Si at vi har hele dagen, det var en fin bok som hadde fortjent litt mer oppmerksomhet, Tusen takk for link og jeg har selvfølgelig lagt inn en link til ditt innlegg. Ha en fortsatt god lesing fremover. Her skal det holde hardt å få lest alt jeg vil imellom skirenn og andre ting jeg må gjøre, eventuelt får jeg leie inn en hushjelp for anledningen ;-) Ha en fin søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Beathe, hvordan skal en rekke å lese så mye som en vil når det er vintersport på TV i helgene? :)

   Jeg gleder meg til å høre om Det skulle vere sol..., den er årets høydepunkt for meg, og jeg ønsker at flere skal like den også.

   Slett
 3. Tror jeg er oppe i 65 bøker å velge i, men jeg hiver meg rundt å leser noen av de dere anbefaler nå mot slutten av året. Tar deg på ordet og har Det skulle vært sol på vei til meg, ha en fin søndag Gro :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hoi, hoi - 65 norske bøker?? Jeg har ikke lest så mange til sammen en gang jeg Tine, så for et lesetempo du har! :)

   Slett
 4. Så kjekt at du er i gang med en bok som jeg likte veldig godt, som du kan se har den havnet på listen min over mulige nominerte. Har også stjålet litt fra din liste :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg begynte på Emanuelsen nå i morges, den virker fin! Så jeg gleder meg til fortsettelsen :)

   Slett
 5. Kaldhol har jeg på tapetet og Emanuelsen. De skal helt sikkert leses før året er omme. Samt Isakstuen , som jeg ser flere liker.. Den ligger også her. Seljebøs har jeg lest. Den er fin, men jeg synes Anna Kleivas Vårar seinare er en enda sterkere diktsamling:) Ellers er min toppfavoritt blant romaner Stormen og stillheten av Miriam Neegaard , som jeg øsnker at flere enn meg vil lese og like.:) Takk for linking.

  SvarSlett
  Svar
  1. Anita, jeg noterer meg Stormen og Stillheten. Morsomt med anbefalinger av bøker som ikke "alle" leser, det digger jeg. Du har en del å lese før jul ser jeg, men mange spennende og fine bøker da! :)

   Slett
  2. Ja, her går det unna- ble ferdig med Om igjen i kveld- den likte jeg veldig godt. Har nå tatt frem Fra jorden roper blodet-- et par sider på senga nå, så god natt.:)

   Slett
  3. Jeg skal skrive omtale av Om igjen i kveld. Og enig med deg, den var god altså. Og nå leser jeg fra jorden roper blodet, litt kjedelig første kapittel, men nå ca 60 sider ut i bok er jeg helt frelst :)

   Slett
 6. Liv Mossige var det jeg skulle fram til.
  Hun jeg blandet sammen med Kristine Næss.
  Ellers er jeg enig med Silje, du har virkelig mye interessant iår, og du var også den som gjorde meg oppmerksom på Kaldhol. Hadde ikke lest noe av henne før.
  Men, skal du ikke lese Askildsen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så moro at du synes jeg har lest mye interessant og at jeg gjorde deg oppmerksom på Kaldhol, det er jeg glad for :) Jeg prøver å finne andre ting enn det som alle andre leser, for det er utrolig mange gode norske bøker som er kommet ut i år.

   Og Liv Mossige, hun synes jeg så absolutt du skal lese, den er fin og så er omslaget så fint.

   Askildsen skal jeg ikke lese, har aldri lest noe av han før heller. Skal du lese han til bio-runden?

   Slett
 7. Ingen Aksildsen for meg til forfatterrunden. Men jeg tror Anita skal lese, så da får vi uansett vite om den er det mesterverket jeg har blitt forespeilet. Som deg har jeg ikke lest bøker av mannen, men det har jeg forsåvidt ikke av Enquist heller, og han er under bio-vurdering.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har heller ikke lest noe av Enquist, og leter med lupe etter en spennende forfatter å lese om. Synes dette er litt vanskelig, men jeg har ikke gitt opp :)

   Slett
  2. Ja, skal lese den Askildesenbioen ja. Den får da bare 6ère overalt, så her er forventingene høye !!

   Slett
  3. Ja, det skjønner jeg da Anita! Jeg har ikke tenkt på den en gang jeg, det er Ingalill som prater mest om den :) Blir spennende å lese hva du synes.

   Slett
 8. Siden både du og Bjørg skryter av "si at vi har hele dagen", så legger jeg den på min leseliste også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott Elin, den er fin og en god debutant :)

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...