lørdag 15. november 2014

Kaoshjerte av Lise Forfang Grimnes

La meg si det med en gang, jeg kjenner Lise, så derfor blir dette en annerledes bokomtale, men jeg vil omtale den, for å holde oversikten over bøkene jeg har lest og fordi jeg vil at Lise skal vite at jeg likte boken hennes veldig godt!

Første gangen jeg møtte Lise var februar 2012 da vi skulle planlegge en bokbloggertreff i forbindelse med Bokfestivalen senere på året. 2 1/2 år senere sitter hun og forteller om boka si til meg og Silje på treffet og ler når jeg sier at jeg ikke liker bøker med huldrer og overnaturlige innslag. "Da kommer du ikke til å like boken min, Gro", lo Lise, men altså det gjorde jeg.

Boken handler om Minja, 16 år gammel Stovner jente, bor sammen med sin mor og er beste venn med Josef. Handlingen er delt opp i tre deler, Første del starter med Minja som våkner opp og har hukommelsestap og husker ingenting av de to siste ukene. I del to får vi vite hva som skjedde de to ukene Minja ikke husker noen ting fra, og bokens siste del prøver hun å ordne opp i det hun rotet til i del to.

I mine øyne er del to, som også er lengst, best. Der blir historien fortalt på en nydelig måte. Jeg følte også at dette var veldig spennende, nesten som en krimhistorie, da Minja prøver å vinne bestemorens tillit og finne ut hvorfor hun er så kald og ikke vil ha noe med barnebarnet sitt å gjøre. Og når hun skal finne Josef, som forsvant i bygda Åslia hvor Minja har befunnet seg i de to ukene hun ikke husker. Også den forelskelsen som Minja opplever når hun treffer Vemund er veldig godt skrevet.

Og det med huldrer og det underjordiske som skjer er så bra skrevet, at jeg svelger alt og tar meg ikke i å tenke at dette er fantasy, en sjanger jeg ikke liker. Og jeg tar meg heller ikke i å tenke at dette er en bok for ungdom, en sjanger jeg vanligvis ikke leser. Jeg lot meg rett og slett rive med i Lises univers om Minja og hennes venner, og nå håper jeg på en bok til.

Og Lise, to ting til: Omslaget er så nydelig, og det passer helt perfekt til historien. Og så var lanseringseventet så bra, men enda bedre etter at jeg har lest boken, da falt alle elementene fra lanseringen på plass og ble om mulig enda bedre enn da jeg var der.

Bloggere, både de som kjenner forfatteren og ikke har skrevet om boken og de aller fleste elsker den, det gjelder: Ellikken, Elin, Kari, Solgunn, Tine, og Beathe.

6 kommentarer:

 1. Jeg er, i likhet med deg skeptisk når det skal handle om huldrer og overnaturlige ting, men sannelig greide ikke Lise og overbevise. Enig med deg, boken hennes er fantastisk bra! Takk for linking og fin kommentar hos meg i dag, det varmer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tine, selvsagt linker jeg! Og jeg synes du har en fin blogg så hvorfor noen skal være så slemme og særlig til deg skjønner jeg ikke! Stå på du Tine!

   Slett
 2. Hurra, Gro! Jeg er så glad for at du likte Kaoshjerte. Ikke sant den er veldig Lise?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra sier jeg også, for boken var så Lise og så utrolig bra!! Jeg kommer til lese boken en gang til også, for den var bra!

   Slett
 3. Dette er en sjanger jeg ikke leser så ofte så jeg var veldig spent før jeg tok fatt på den men du verden så god den var! Den kunne godt ha vært på mange flere sider, ikke fordi historien trengte det men fordi jeg ville gjerne hatt mer. Tusen takk for link forresten. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne boken er knallgod Beathe! Og Lise er en god forteller og det viser denne boken til gangs. Jeg vil også ha mer, og håper nå det blir flere bøker! Og selvfølgelig linker jeg!

   Ha en fin søndag!

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...