Helka myter av Eli Fossdal Vaage

Etter at jeg oppdaget e-bib, så har jeg lånt norske bøker med utgivelser i 2014 på løpende bånd. Og jeg prøver å velge noe som kan komme i med på nominasjonen til Bokbloggerprisen.

For noen dager siden leste jeg "Hekla myter" av Eli Fossdal Vaage, en diktsamling på nynorsk som jeg først oppdaget hos Beathe. Eli Fossdal Vaage skriver om formødrene sine og det er et kvinneliv og søsterskap på kryss av generasjonene som blir beskrevet i denne korte diktsamlingen.

Historiene var fine, og diktene flyter lett. Jeg synes Eli Fossdal Vaage har skrevet en fin bok og som alltid synes jeg at nynorsk passer veldig godt når en skriver dikt.

Jeg hadde flere tanker og synspunkter på denne boken da jeg var ferdig, men førjulstiden har gjort det slik at jeg har glemt det meste, siden jeg glemte å notere... 

Les Beathes fine omtale, og les om boken hos Cappelen Damm hvor jeg også fant bildet.

Kommentarer

 1. Ja,sant denne var fin? Det var Line som nevnte den et eller annet sted og da begynte jeg å titte etter den. Lånte den på ebokbib jeg også men vurderer å kjøpe den for å ha den i hyllen. Tusen takk for link :-)
  P.S Ja, det var betryggende at Petter fikk det til på lengre distanser også,og fikk satt Martin litt på plass. Det er bare å glede seg til resten av skirennene fremover:-) Ha en fin søndag :-)

  SvarSlett
 2. Denne har jeg lyst til å lese! Kan den minne litt om Urd?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte den bedre enn Urd: Leste den ferdig på morgenkvisten, sovnet, drømte og våknet med ny favoritt. High five til Line og Gro for tips.

   Slett
 3. Takk for font tips.:) Er nå spent på hva du synes om Mine fem år som far---

  SvarSlett
 4. Denne kjøpte jeg i julegave til meg selv og et par andre bloggere. Jeg har hørt henne lese fra samlingen to ganger i høst, og ble veldig grepet. Tematikken minner meg om Urd, dette med formødrene og tiden som går. Pluss vestlandet og nynorsken. Jeg gleder meg til å lese!

  Ha en fortsatt god jul, Gro.

  SvarSlett
 5. Hører på dere og laster ned fra ebokbib, selv om klokka tikker og slaget snart er tapt. Det er åpen-klasse-krise i heimen.

  SvarSlett
 6. Heisann, overrasket over positive tilbakemeldinger på tidenes korteste bokomtale (kan faktisk ikke omtales som omtale, men jeg fant ikke annet ord :)). Men en bra diktsamling, likte den veldig godt og bra at flere har likt den! Jippi for nynorsk og vestlandet :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kniv av Jo Nesbø

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri