søndag 7. desember 2014

Norske edelstener av Emil B. Lund

Jeg sprengleser norske bøker, og sist uke fant jeg ut at jeg kunne låne bøker elektronisk fra biblioteket, og da ble jeg veldig fornøyd. Første bok ut da ble "Norske Edelstener" av Emil B. Lund, og jeg ble ikke like fornøyd etter å ha lest den, for dette var langdryge greier, selv om boken var ganske kort.

Bokens hovedperson er Victor Sommerfelt. En mann midt på 20-tallet som er oppvokst på Oslos beste vestkant. I boken flyter alkohol, penger er aldri noe problem heller selv om det aldri snakkes om, og det beskrives voldtekt og utroskap og forhold som de unge mennene i boken tar lett på. 

Dette er en satirisk bok, og da tenker jeg at en må ha humoren til å like den slags bok. Jeg likte ikke historien, som jeg hadde litt forhåpninger til for Line har snakket om hvor morsom den var siste gangen jeg møtte henne. Dette ble for overfladisk og det eneste jeg tenkte på mest jeg leste var Trond Kirkevaag figuren fra Montebello. 

Emil B. Lund skriver ikke dårlig, det synes jeg ikke, det var mer det at historien ikke fenget meg i det hele tatt.

Jeg bruker ikke mer tid på å omtale denne boken, men det er bloggere som har likt boken, i hvertgfall bedre enn meg, blant annet Rose-Marie, Karin

10 kommentarer:

 1. Du bekrefter det inntrykket jeg fikk da jeg vurderte å låne boka. Jeg orker ikke bruke tiden på å lese om en narsissistisk kvalmsekk, uansett om det er velskrevet.. Så da så. Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ville ikke ha brukt tid på å lese denne boken Anita, det er altfor mange andre gode bøker å lese. Ha en fin søndag du også :)

   Slett
 2. Etter å ha lest om dette miljøet i Oslo Noir og et par andre bøker som tok for seg ungdom på skråplanet, (Renberg, bla.) så tenkte jeg når jeg leste omtale av denne, at det ikke er noe for meg.

  SvarSlett
 3. Denne kan du trygt hoppe over Tine, det er mange andre bøker som fortjener å bli lest. Den er sikkert ment å være veldig morsom, men det falt ikke i smak hos meg! :)

  SvarSlett
 4. Jeg har den i hylla og skal lese den i løpet av uka. Nå er jeg ekstra spent på hvordan den vil falle i smak! (Jeg liker jo sånn humor, da ;.-)) Klem :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er jeg spent på hva du synes Silje! Gleder meg til å lese omtale! Klem

   Slett
 5. Jeg er over halveis, og ambivalent, selv om jeg tror jeg liker den bedre enn deg, som Silje er jeg glad i typen humor, men jeg synes kanskje det er litt ujevnt, får se hvordan alt slutter før jeg bestemmer meg. Er slutten formidabel er jeg selvfølgelig villig til å se edelstener over hele linja -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror egentlig jeg mangler humor, jeg lo ikke av 100-åringen en gang, enda nesten alle likte den også... :)

   Er spent på din omtale av denne Ingalill, men nå leser jeg "Pusteproblemer" og den er MYE bedre. Jeg skjønner Solgunn som leste den ut på tre timer, for den er altoppslukende når en kommer inn i historien.

   :)

   Slett
  2. 100-åringen er ikke min humor heller, var så sikker på det at jeg ikke gadd lese engang, men Pusteproblemer har jeg lest - glemte den bare bort da jeg skrev siste samleinnlegg, og jeg er enig i at den var mer medrivende enn Edelstenene. Mye mer forstyrrende å kjenne seg igjen i der - selv om jeg synes det tok av - litt mer enn jeg satte pris på -)

   Slett
  3. Jeg er ikke ferdig med Pusteproblemer enda, men jeg er enig i at den tar av litt for mye nå. Men samtidig sitter jeg her og sammenligner den litt med "Kjærlighet" av Hanne Ørstavik og den likte jeg ikke. Grunnen til at jeg liker Pusteproblemer lang bedre er at her blir barna tatt vare på av faren og nabo, når moren ramler utpå. I Kjærlighet var gutten alene og det var så trist.

   :)

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...