søndag 8. mars 2015

Flink pike av Gillian Flynn

Dette er den enste boka jeg kjøpte på årets mammutsalg, og den er ferdig lest. En murstein av en bok (474 sider) forsvant på en uke, selv etter en en veldig treg start. For jeg syntes handlingen var litt treg i starten, men det gikk over som sagt.

Boken starter 5.juli 2012, det er Nick og Amy sin 5. bryllupsdag. Nick blir oppringt av naboen sin, mens han jobber i baren som han og søstera eier. Naboen forteller at ytterdøra i hjemmet til Nick og Amy er åpen, og katten sitter på trappa, noe som er helt uvanlig. Nick reiser hjem og finner stuen i ett stort rot og Amy var borte. 

Ganske snart involveres politiet og det kan virke som om Nick har tatt livet av sin kone. Politiet mener i alle fall at den saken er klar. 

Fortellergrepet til Gillian Flynn er veldig bra. Annenhvert kapittel fortelles av Nick og Amy Nick fra da han kom hjem og fant huset tomt, og Amy med dagboknotater fra da de møttes. Det er ikke lett å vite hvem som lyver og hvem som snakker sant på den måten, og den ene øyeblikket har jeg sympati for Nick og det neste for Amy, men jeg ender vel med å ikke synes synd på noen av de.

Det er litt forstyrrende at boken er filmatisert med Ben Affleck som Nick, jeg så han for meg hele tiden, og Affleck er ingen stor skuespiller. Men dert ødela ikke en god leseopplevelse, og jeg kan ikke skrive mer om handlingen, for da kan jeg røpe noe. Det er ikke sikker men det kan være noen som enda ikke har lest denne boken, selv om den har gått som en farsott over blogglandia.

Noen omtaler finnes her: Randi, Lise, Beathe, Tine, Kari, Rita, Anita, Marianne, Mai Lene, Birgitte og sikkert mange flere.

8 kommentarer:

 1. Flynn er en spennende og dyktig forfatter. Personlig likte jeg Mørke rom best. Takk for link.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har enda ei bok av forfatteren som også skal leses, er ikke sikkert på om det var "Mørke rom". Men ja, veldig god forfatter, det er mange tråder å passe på i boken :) Selvsagt linker jeg!

   Slett
 2. Jeg har ikke lest boka, men har sett filmen. Tenkte jeg skulle prøve å lese boka en gang, siden jeg likte filmen. Føler det ikke er helt sjanger for meg, men tenkte jeg skulle prøve likevel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Boken er god og lettleste, bare du kommer over de litt kjedelige sidene i begynnelsen, så vil du bli revet med Elin! :)

   Slett
 3. Tror det er mange som har lest boken, og enda flere har sett filmen. Jeg har gjort begge deler, men jeg leste boken da den kom ut så heldigvis gikk det lang tid mellom bok og film, så jeg likte filmen godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette var en veldig populær bok, så jeg skjønner at filmen er godt likt også :) Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke leste den da den kom ut, tror ikke den fenget meg da. Men når den kostet 100 kr på mammutsalg, da kunne jeg ikke holde unna lengre.

   Slett
 4. Og jeg som trodde jeg var den siste i verden som leste denne, også var det du -)
  Jeg likte den også, selv om jeg var så forberedt på twist og uventethet, at jeg slet meg ut med å gjette alt.

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he, ja her var jeg absolutt den siste i hele Norge som har lest denne, det er utrolig mange som har lest og likt den, men også noen som ikke likte den og det er mer morsomt.

   Jeg satt ikke å gjettet, men trodde kanskje den kunne være enda mer skummel på en måte, men den var spennende og skummel nok altså.

   :)

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...