søndag 1. mars 2015

Fornemmelsen for slutten av Julian Barnes

I en uke har jeg holdt på med denne lille flisa av en bok, for denne boken er på 186 sider, og med store bokstaver. Det har gått sakte, litt er det bokas skyld for den begeistret meg ikke så mye og litt er det influensaen jeg har hatt de siste dagene.

"Fornemmelsen for slutten" av Julian Barnes er på 1001-listen, så da er fint å få et sånt kryss og samtidig lese en bok som har stått i hylla i over 3 år. 

Bokens hovedperson er Tony og handlingen er delt i to. Første del er historien om fire kompiser, tre som har hengt sammen lenge og så kom fjerdemann Adrian litt senere. Tony blir sammen med Veronica. Når de to splitter opp blir Veronica sammen med Adrian, og guttenes vennskap splittes opp. Tony gifter seg senere, får en datter og skiller seg og lever et vanlig liv. 

I bokens andre del mottar Tony en arv. Det er penger, et brev og Adrians dagbok og arven er fra Veronicas mor, en eks-kjæreste han ikke har sett eller tenkt på på lenge. Han tar opp kontakten med henne for å få dagboken, men det skal ikke bli så lett. Og sakte men sikkert så tenker han tilbake på ungdomstiden, på Adrian som faktisk tok livet sitt som ung. Han prøver å huske et brev han sendte til vennen sin da han fikk høre om kjærlighetsforholdet og lurer på hvorfor Veronicas mor ville gi han hans dagbok. 

Det som rulles opp på slutten må jeg si overrasker, men jeg syntes innimellom at det var litt tregt, og da mener jeg at det er handlingen som er litt treg. Tony blir liksom litt omstendelig. Så noen topp bok var ikke dette for meg, men en helt grei leseopplevelse. Jeg synes det er fint og lett språk, men jeg synes det blir kjedelig når ting pakkes inn. 

Tror faktisk at dette er en av de siste bøkene jeg glemte å avbestille i Bokklubben, men på grunn av bloggere jeg har stor tiltro til likte denne boken, så sendte jeg den ikke tilbake, det tok bare lang tid før jeg fikk lest den. Bloggere som har lest den er: Rose-Marie, Line, Solgunn, Astrid-Therese, Lise, Julie, Ann-Helen, Clementine og Linn.

4 kommentarer:

 1. Så kjipt å høre at du har hatt influensa, Gro! Håper formen er bra nå.
  Fornemmelse for slutten har jeg stående i hylla og har planer om å lese den - kanskje mot slutten av året når jeg innser at jeg må ha noen korte romaner for å nå 1001-bøker målet mitt ;-) . Nå leser jeg en gigaroman på over 1200 sider.
  God søndagskveld til deg! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig kjedelig Silje, å være syk, men jeg har kost meg med å følge deg og Elisabeth på tur i Paris, det virket veldig bra!

   Kjekt med en kort roman i desember når du skal lese norske bøker på spreng i tillegg til å klare målene dine, så det er ingen vits i å stresse med den! Kanskje du liker den bedre enn meg også :)

   Slett
 2. Håper formen er bedre i dag Gro :) Det er jo glimrende å lese noe fra hylla som samtidig er en 1001-bok. Jeg er alt for dårlig på å lese disse "gamle" bøkene, så det er ikke så ofte jeg får krysset av på min liste. Lover meg selv i alle fall en i mars, så får vi se. Ønsker deg en fin start på dagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag er formen såpass at jeg er på jobb, men jeg gleder eg til å slenge meg på sofaen igjen, for jeg er ikke 100 %. Jeg prøver å bli flinkere til å lese bøker jeg har i bokhylla, syns det er vanskelig, men nå skal jeg prøve å få det til! :)

   Ha en fin dag du også Tine!

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...