lørdag 28. mars 2015

Satans mor av Rune Timberlid

Ei hel uke orket jeg ikke å lese, men da jeg plukket opp en bok så var det "Satans mor" av Rune Timberlid jeg valgte. Og det var et bra valg, en lett lest krim bok fra Samlaget.

Det er flere historier som rulles opp i denne boken som forfatteren greier å samle sammen trådene på. Handlingen er lagt til Sognefjorden, der en bombe som kalles "Satans mor" sprenges. Den ødelegger et splitter ny cruisebåtkai-anlegg, men i tillegg tar bomben livet av to ordførere. 

Journalisten Karianne Grinde som skal dekke saken føler hun har vunnet i Lotto, for i tillegg til denne saken, så dekker hun et likfunn i Nigardsbreen og hun oppdager en dagbok som avslører grusomme overgrep på et sanatorium rett etter krigen.

Det er mange historier å følge med på, men Timberlid holder god orden på det. Hans politimann Rolf Randen driver på med etterforskning på sin side, og journalist Karianne Grinde med research på sin side, og det er ingen overraskelse at deres undersøkelser møtes til slutt.

Boken og historiene er ikke nyskapende, men det er allikevel spennende å lese. En drives videre og ønsker å vite hva som skjer. I tillegg er språket lett å lese, noe som også trekker opp. Jeg har aldri før lest noe av forfatteren, og det er også spennende å lese bøker fra forfattere som er ny for meg.

Takk til Samlaget for lese-eksemplar som jeg jeg selv har bedt om. Les også BokBloggBerit sin fine omtale av boken også.

6 kommentarer:

 1. Jeg har på mine gamle dager begynt å like nynorsk bedre og bedre, men ender opp med de samme forfatterne. Takk for supert lesetips, denne skal jeg se nærmere på. Ønsker deg en herlig påskeferie :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte ikke å lese på nynorsk før,men nå spiller det ingen rolle om det er på nynorsk eller på bokmål. Jeg tror grunnen til at jeg ikke likte nynorsk var fordi jeg da leste mye saktere, men det har snudd nå heldigvis :)

   Slett
 2. Så fint at du likte boka. Eg har prøvd å framsnakka denne boka spesielt og forfattaren generelt, på bloggen min og elles - og difor er det kjekt å sjå at andre likar det same som meg. Timberlid skriv eit lettfatteleg og moderne nynorsk. Anbefalar Sankt Svithuns gåte og Operasjon Siskin av same forfattar, den sistnemnde er spesielt bra.

  God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne boken likte jeg godt og nå fant jeg den fine omtalen din som jeg linket inne i innlegget mitt også.Jeg har ikke hørt om forfatteren før, men jeg skal så absolutt huske på de to bøkene du nevner :)

   Slett
 3. Leste at Berit likte denne godt, og det gjør du også- så da skal jeg virklelig ta en titt på denne..::) Nynorsk no problema.. Ønsker deg en god påske Gro.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Anita denne kan du godt lese, lettlest og fin. I tillegg krim som passer godt i påsken :)

   Slett

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Det er 30.april, og jeg har ikke vært så aktiv som jeg hadde tenkt angående samlesingen. Det er mange grunner til det, men jeg synes denne ...