Redd barna av Tiril Broch Aakre

Jeg har lest en bok som mange har snakket om som en favoritt til Bokbloggerprisen neste år. "Redd barna" av Tiril Broch Aakre  er en god bok, men jeg syntes ikke den var fantastisk, og det er så synd. 

Bokens handling foregår den 8.desember. Ute på landet på Østlandet, for Tanja og mannen vil redde barna sine fra byens farer.

Tanja er gift med legen Paul, som skal på jobb reise til Brussel, de to forbereder 20-årsbryllupsdag, men først skal barna til skole og SFO. Denne dagen laver snøen ned og det blir aldri lyst og Tanja må ta kollektivt for å komme seg noen sted.

Vi får også høre om sorgen av en datter i tenårene som døde tidligere det året, men vi får aldri vite hva hun døde av. I tillegg brukes 22.juli som symbol på døden mye i denne boken også.

I løpet av denne dagen får Tanja besøk av sin bror som har rømt under permisjonen fra fengselet. Mannen hennes, Paul, vet ikke at hun har kontakt med han, men trøster seg med at han sikkert har en hemmelighet ovenfor henne også.

Alt i alt er dette bra, men jeg har på en måte lest mye av det før. I fjor leste jeg Brit Bildøens "Sju dagar i august" som handlet om et ektepar som mistet sin eneste datter på Utøya, men også boken "I beste mening" av Benedicte Meyer Kronenberg har mange av elementene som jeg kjenner igjen i "Redd barna". For også i boken "I beste mening" er det snøstorm, men hun venter på mannen som skal komme hjem.

Broch Aakre har skrevet en bok som en får lyst til å lese ut når en har begynt med den, men det er ikke en roman som fester seg helt til nomineringen av bøker til Bokbloggerprisen begynner.  Les Beathes fine omtale her. Takk til Flamme Forlag for leseeksemplar.

Kommentarer

 1. Kjekt å lese omtalen din selv om boken ikke slo helt an :) Jeg står som nr. 1 på vent på eBokBib, så plutselig leser jeg den også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da gleder jeg meg til å lese hva du synes Tine! :)

   Slett
 2. Denne har jeg også fått, og den skal leses straks. Interessant å lese forskjellige meninger om den. Jeg har ikke lest Bildøens bok, men Meyer Kronebergs er det ikke så lenge siden jeg leste. Får se hva jeg mener om den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da gleder jeg meg til å lese omtalen din også :) Ikke det at den var dårlig, men det ble så veldig likt noe annet jeg har lest ganske nylig.

   Slett
 3. Jeg har ikke lest de andre bøkene som "ligner" på denne, men jeg har Bildøens bok liggende på vent. Jeg syntes boken var kjempebra, men kanskje jeg hadde reagert som deg om jeg hadde lest noen av de andre på forhånd.

  SvarSlett
  Svar
  1. Når en leser en bok som ligner på noe en har lest før, så blir den boken en leser farget av det, og det ble denne. Jeg begynte å sammenligne og se likheter, og det er dumt, for jeg ser det mange som liker denne veldig godt.

   :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)