Bokhyllelesing 2015 #7

Da er det allerede klart for sjuende runde i Bokhyllelesingen som Hedda administrerer. Jeg synes ikke det det var så lenge siden vi leste en bok i denne lesesirkelen, men det er vel et tegn på at ukene bare flyr! 

Denne gangen var temaet les en bok av en forfatter som skriver på fransk. Og jeg har to uleste bøker av Anna Gavalda i bokhylla, og tenkte først å lese "Lykka er ein sjeldan fugl". Hadde planer om å lese den i ukes ferien jeg hadde i august, men da ble jeg så slapp av forkjølelse at jeg heller prioriterte "Ein vakker dag" da jeg kom tilbake fra ferien. Og denne boken likte jeg :)

Søsknene Simon, Garance og Lola er på vei til et bryllup, sammen med Simons pripne kone Carine. Men vel fremme hvor vielsen skal foregå bestemmer de seg for å reise fra vielsen, Carine og resten av slekta og besøke sin lillebror Vincent som jobber som guide på et slott ikke langt unna.

Handlingen foregår fra morgenen den lørdagen de reiser på bryllup til morgenen etter når de drar hjem. Det er en fin historie om fire søsken som ville være sammen en siste gang, før de blir for etablerte, selv om Simon er gift og har barn og Lola er alenemor.

Det er noe med Anna Gavaldas måte å skrive på som jeg liker så godt i denne boken. Det er en søsken samhørighet som en nesten kan ta og føle på og som en føler at en er en del av. Boken er skrevet med mye dialog og det er mye luft på de 160 sidene, så derfor gikk det veldig fort å lese denne romanen.

Les flere omtaler på Hedda sin blogg her.

Kommentarer

 1. Om du er som meg, skal du være glad du leste denne først. Jeg elsker Anna Gavalda, men likte merkelig nok ikke "Lykka er ein sjeldan fugl". Men, og det er et viktig men: Det kan hende du gjør det, for jeg vet om flere som likte den. Til da anbefaler jeg uansett de andre bøkene hennes først.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker de fire bøkene jeg har lest, og aller mest selvsagt "Saman er ein mindrer aleine". Men så skulle jeg lese "Billie" i fjor, men den klarte jeg ikke å lese ut, det var noe som var helt feil med den...

   Så "Lykka er ein sjeldan fugl" og "Billie" er uleste, men de andre er lest og likt :)

   Slett
  2. Aha. Jeg trodde du mente du aldri hadde lest noe av henne før. Ja, Saman er ein mindre aleine er favoritten. Jeg likte heller ikke Billie så altfor godt. Men alle andre.. Sukk!

   Slett
  3. Saman er ein mindre aleine er fantastisk, men jeg likte så godt filmen også, den var helt strålende :)

   Slett
 2. Jeg har bare lest Saman er ein mindre aleine av Gavalda, og den likte jeg godt. Bør jo få lest noen av de andre, frankofil som jeg er ;-). Jeg leser Pinnsvinets eleganse i forbindelse med denne utfordringen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir spennende å høre hva du synes om Pinnsvinets eleganse, for den har jeg lest mange forskjellige meninger om.

   Frankofil som du er ja, burde du lese mer av Anna Gavalda, og "Ein vakker dag" og "Eg elska ho" er veldig gode bøker :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen