Bebo av Anne Helene Guddal

Denne boken "Bebo" av Anne Helene Guddal har jeg lest ferdig for noen dager siden, men synes det er vanskelig å skrive om boken.

Jeg leste først trevde sider uten å forstå så mye, for så å begynne på igjen og forstå litt mer og få sammenhengen. For selv om boken er kort, så er den krevende og tar tid å lese, mener jeg.

Boken handler om hun og han, som bor sammen i et gammelt hus ved en fjord, og vi får ved en tidspunkt forståelse av at han er eldre enn henne. Han er en mann som reiser mye, mens hun er mye hjemme i huset med tankene sine og til slutt flytter hun.

Teksten er skrevet som korte avsnitt og det varierer mellom tid og handling. Det var nok dette som gjorde meg litt forvirret da jeg startet med boken. Men jeg liker måten Anne Hele Guddal skriver på og at den krever litt av leseren. Sannsynligvis hadde det blitt lettere å lese boken om jeg hadde lest diktsamlingen hennes først. Anita skriver i sin gode omtale idag at det er en lyrisk kortroman, og det kan jeg være enig i.

Boken anbefales, selv om den krever mye av leseren. Takk til Kolon Forlag for leseeksemplar.

Kommentarer

 1. Høres interessant ut, kan jeg låne den før jul?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tar den med i morgen, så kan du låne den så lenge du vil ☺️☺️

   Slett
 2. Det er betryggende at andre også kan slite seg i gang med en bok. Leseren kan godt måtte jobbe litt, men jeg må ha pause mellom disse bøkene, lyriske kortromaner kan være en utfordring :) Fortsatt god søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, lyriske kortromaner er krevende, men det er fint. Allikevel, jeg må ha noe lettere å lese innimellom, og det har jeg nå - noe som er fint ☺️ Jeg leser nå "ni dagar i veka" ganske fornøyelig må jeg si! ☺️

   Slett
 3. Ser at vi er ganske enige om starten og om språket og skrivestil. Guddal er en forfatter jeg absolutt vil følge videre.. Og diktsamlingen hennes fra 2014 anbefales absolutt. Takk for link. (har linket til deg også nå)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg får se hva jeg får tid til angående diktsamlingen, men den frister, men jeg vil lese så mange 2015-bøker som mulig ☺️ Takk for link!

   Slett
  2. Den kan leses neste år også.;)

   Slett
  3. He-he, det er sant Anita :)

   Slett
 4. Har lånt denne på ebokbib men ikke begynt på den ennå, nå snek det seg inn en 1001-bok innimellom disse norske jeg skal lese nå fremover. Både du og Anita "slet" de første 30 sidene og det er i grunnen greit å vite, da kan en "forberede" seg på at starten kan være litt "tung". Jeg tenker på Bebo som et navn på noe og ikke som Anita skrev i sin omtale, å bebo. Blir spennende å komme i gang med boken.

  Ha en fin ettermiddag, Gro :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurt å lese litt forskjellig da Beathe, jeg er altfor dårlig til å variere og lese mest norsk om dagen. Av og til er det OK å vite at noen strever med å komme skikkelig i gang med en bok, det er på en måte en trøst :)

   Bokens tittel er nok ikke navn på noe, men å bebo. Det skjønner du når du leser, men det er en litt rar tittel :)

   Ha en fin ettermiddag du også Beathe :)

   Slett
 5. Jeg leste boka i dag, og er veldig enig. Også i at den er vanskelig å komme inn i. Men jeg har gått tilbake og sett, og starten på historien kommer på side 30, så det er ikke så rart at det er der du, Anita og jeg alle har følt vi begynte å komme inni det. Jeg synes egentlig det er litt merkelig å vente så lenge med å gi konteksten alt skal tolkes inn i, men sånn er det nå…

  Jeg har skrevet min omtale i dag, men den kommer ikke på bloggen før på onsdag. Har hatt en produktiv dag og faktisk lagt to omtaler på forhåndspublisering i uka som kommer. Det er en første gang for alt ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er litt rart å vente så lenge som til side 30 før en endelig ser sammenhengen, for da er det lett å legge fra seg boka og gi opp!

   Gleder meg til å lese omtalen din på onsdag :) Kjekt med omtaler en kan forhåndspublisere:)

   Slett
 6. Så flott omtale. Jeg er ikke særlig god på å holde ut når bøker ikke treffer meg. Har et mål om å bli flinkere, for jeg tror at jeg har gått glipp av noen gode bøker underveis :) Ha en flott mandag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Anette :) Jeg har så absolutt blitt bedre til å fullføre bøker enn jeg var, og det kan lønne seg i lengden har jeg funnet ut.

   Ha en fin mandag du også :)

   Slett
 7. Hmmm. Forhåndsprognosene sa at denne ikke var for meg, og det flere omtaler jeg leser, det mer sikker blir jeg. Får se om Elisabeth får meg til å forandre mening..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skjønner deg om du hopper over den. Jeg hadde nok ikke lest den, hvis jeg hadde lest omtalene av den først :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli