Ni dagar i veka av Kristin Helgeland

Jeg har lest enda en bok i forbindelse med at jeg leser norske utgivelser som kan nomineres til Bokbloggerprisen 2015, men jeg tror ikke denne kommer på nomineringslista mi.

"Ni dagar i veka" av Kristin Helgeland handler om Miriam som er passert førti, har levd sammen med mannen Thord i 20 år minst og har to tenåringsbarn. Hun føler seg fanget av hjemmet og familien og alle rutinene hun gjør hver dag. Hun lager mat, rydder opp, vasker klær og bretter klær og ingen takker henne. Og mens hun går der og gjør sitt drømmer hun om den nye IT-sjefen og flørten de har på gang.

Boken er bygd opp slik at vi følger Miriam gjennom en uke og et kapittel er en dag i den uken, og det er den uka den nye IT-sjefen Markus skal begynne på jobb. Miriam klarer ikke å konsentrere seg om hverken hus og jobb og er temmelig frustrert. Hvorfor dukker han ikke opp, har han ikke følelser for henne og hvorfor hører hun ikke fra han? Og når hun først hører noe blir hun så glad og oppspilt at hun slipper alt, så og si.

Historien er ikke spesielt original, det at en dame i 40-åra er lei av sitt liv som er preget av rutiner og har en flørt har jeg vel lest før. Kristin Helgeland skriver bra, men her er historien den du leser, det er er ikke mye undertekst å bryne seg på. Men som en underholdningsroman er den grei og den er fort lest og fort glemt dessverre.

Les Beathes omtale her. Takk for leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke.

Kommentarer

 1. Denne høres kjedelig ut, så den står jeg nok over. Takk for det også.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo værsego' Anita :) Det er greit å vite hvilke en skal styre unna også, i alle den store mengden med norske bøker.

   Slett
 2. Denne høres litt kjedelig ut... Så da styrer jeg unna. Jeg er like imponert i år over at du leser 2015 bøker så strukturert, Gro :-) Og så mange du har lest. (På ei uke nå har jeg faktisk lest to og er på min tredje norske 2015 - og det er bra til å være meg ;-) ).

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner godt at du styrer unna, selv om den er lett å lese og det er godt det noen ganger også. Men det ble litt for mye klisje for meg.

   Oj, du har kommet godt i gang nå da Silje :) Jeg liker uansett best å lese på norsk, så da passer det meg godt å lese norske utgivelser. Jeg har flere liggende i bokhylla, klar til å plukkes opp :)

   Slett
 3. Så flott å lese omtaler av bøker hvor jeg tenker at det ikke haster med å lese denne. Må ta en titt innom Beathe og se om dere er enig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke alle bøkene en trenger å lese, men denne virket morsom fra forhåndsomtalen så da tenkte jeg at jeg skulle gi den en sjanse. Det var ikke bortkastet tid altså, men den når ikke opp til de beste bøkene jeg har lest i år :)

   Slett
 4. Koste meg med boken når jeg leste den, men du har rett i at dette er noe en har lest før og kanskje glemmer fort etter at den er lest? Dette er ikke en bok jeg kommer til å nominere heller. Tusen takk for link :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette er en bok en glemmer lett, Beathe :) Jeg må vel si at jeg likte starten mye bedre enn slutten, den syntes jeg var for mye klisjé. Men jeg skjønner godt at hun skriver en sånn bok, for ideen er morsom, men utførelsen ikke så bra... :)

   Slett
 5. Denne dukket plutselig opp i utvalget av bøker i eBokBib, så da kan jeg like godt pløye gjennom den. Har akkurat begynt, men har ikke store forhåpninger akkurat.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å lese hva du synes Lena, denne leser du fort ut :)

   Slett
 6. Ferdig! Må si meg enig med deg, Gro. Fort lest, fort glemt. Ble provosert av all den slitsomme vaskingen, og ikke minst, den forferdelig mannen hennes. Full av klisjeer, og jeg fant ingen likheter med Agnes Ravatn. Men språket var slett ikke verst, det skal hun ha.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen likheter med Agnes Ravatn her! Men språket var OK og ja mannen var forferdelig. Men aller mest ble jeg lei av alle klisjeene, som jeg syntese preget boka.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Kjære søster av Alf Kjetil Walgermo

En kort oppsummering av "En sånn jente" og bittelitt om hva jeg synes

Anne Karin Elstad et portrett (som hennes dager var) av Hilde Hagerup