Personar du kanskje kjenner av Synnøve Macody Lund

Synnøve Macody Lund debuterer med en veldig god bok på Samlaget. Dette er en bok jeg likte veldig godt, og som er en av mine favoritter i nomineringen til "Årets roman" til Bokbloggerprisen 2015.

Hun skrive egentlig på en roman om sin far. En far hun reiser til ei jul de begge er alene, men skal ha selskap av hverandre. Men Synnøve savner faren som han var, før han ble rammet av hjerneblødningen, som har satt han litt tilbake. Det er vanskelig for henne å skrive om faren, så istedet skriver hun en historie om tre kvinner hvor livene til de tre krysses til slutt.

Det er studenten Mari som blir forelsket i den langt eldre kjekke veilederen Eskild, det er historien om den lesbiske skuespilleren Live som er samboer med Eskilds søster Eva, og det er alenemoren Anna, som i sin tid klinte med Live på Hausmania. Disse tre historiene flettes inn, mens juledagene med faren er Macody Lunds rammefortelling.

Det kan kanskje virke rotete, men alle disse tre historiene klarer Macody Lund å skrive på en fin måte. Overgangene mellom de tre historiene var så "fiffig" skrevet og en ble aldri usikker på hvem en leste om. Og forfatteren kan å skrive. Det er lettskrevet, men fint nynorsk og jeg er faktisk overrasket over hvor god denne boken er. I tillegg har den et nydelig omslag også.

Takk til Samlaget for leseeksemplar. Andre bloggere som har lest boken er: Tine, AnitaLena.

Kommentarer

 1. Kjekt å lærerikt å lese omtalen din. Ser at jeg har vært hakket mer forvirret da jeg leste enn det du var.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ble ikke forvirret i det hele tatt, jeg synes det Macody Lund gjør for å holde historiene sammen er veldig elegant :) En veldig god bok, syns jeg!

   Slett
 2. Så bra at du likte den, Gro. Siden jeg endelig har fått meg lånekort skal jeg nok få lest denne før nomineringen :-)
  God søndag! Og snart god ferie!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne syns jeg så absolutt at du kan lese før nomineringen - veldig god bok :)

   God søndag til deg også Silje - klem :)

   Slett
  2. Leser Vatne nå, og liker den godt :-)

   Slett
  3. Gleder meg til å høre hva du syns når du er ferdig :)

   Slett
 3. Denne boken er vel en av de jeg har bestemt meg for å stå over inntil videre selv om jeg ser at alle bloggere som har lest boken også har likt den. Men jeg får vurdere det om den skulle havne på kortlisten til BBP neste år. Ha en fin søndag, Gro :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, noen bøker må en bare hoppe over og håpe at andre nominerer, jeg kjenner den følelsen :) Og ja, kommer den på kortlister, så er det en god grunn til å lese den Beathe :)

   Slett
 4. Så artig at denne er en av dine favoritter i år. Dette er en spesiell roman som jeg tenkte mye på etter at jeg leste den, en bok som vokser .. Takk for link..:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette er en stor favoritt hos meg, jeg likte historiene til Macody Lund godt, men også måte hun gjør det på, svært elegant! :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Kniv av Jo Nesbø

Setesdalsmønster på tovet sitteunderlag