Leons hemmelighet av Tor Fretheim

Denne boken leste jeg fordi Mari postet et innlegg om den på Facebook at hun måtte bare lese litt til før hun skulle sovne, så hadde hun plutselig leste veldig mange sider. Og da ble jeg fristet og lastet den ned på e-bib.

Og boken handler om Leon på 16 som blir forelsket i Bendik. Han får en kinobillett av Bendik som han ikke kjenner fra før. De sitter ved siden av hverandre, men snakker lite sammen. Allikevel de nærmeste dagene merker Leon at han tenker mer og mer på Bendik og forstår at er forelsket og at han forelsker seg gutter. Og den måten oppvåkningen blir beskrevet på er veldig troverdig.

Dette er en kort bok, men den har mye på hjertet synes jeg. Den sentrer mye rundt Leon og hans forelskelse til Bendik, og jeg tror nok mange unge som sliter med å erkjenne at de er forelsket i noen som er av samme kjønn kan ha noe å lene seg på her.

Bildet har jeg lånt fra Cappelen Damm.

Kommentarer

 1. Det er gøy å la seg rive med av andres begeistring, og eBokBib lar oss være spontane til tusen. Jeg merker meg at tema ung homofili er hot for tiden, har lest flere bøker selv, og også styrt unna noen.

  SvarSlett
  Svar
  1. E-bib er genialt spør du meg :) Og er det ei bok vi ikke liker så er det vare å levere den inn med en gang også, istedet for å sette bort en bok en ikke liker.

   Ja, temaet ung homofil er veldig i vinden, men det er ikke alle bøker som klarer det like bra, men akkurat denne klarte det synes jeg :)

   Slett
 2. Flott omtale, denne boken har jeg lyst til å lese. Har E-bib appen, men har visst ikke fått rett passord enda. Det skal jeg jammen få ordna neste gang jeg er på biblioteket :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Anette :) Denne boken er det verdt å bruke noen timer på, så da håper jeg du får ordnet passord på biblioteket snart, slik at du får brukt e-bok appen - den er genial :)

   Slett
 3. Denne må jeg lese en gang. Fin omtale. Jeg prøver å få med noe nytt fra norske forfattere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mye bra som er ute av norske forfattere, så det er nærmest bare å velge å vrake. Denne går i hvertfall fort å lese :)

   Slett
 4. Ja, denne boken var ikke vanskelig å komme seg gjennom. Denne var både god og litt vond, spesielt de siste siden gjorde slutten litt åpen. På en måte som gjorde meg litt bekymret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå husker jeg ikke helt den siste siden, siden det er en uke siden jeg var ferdig med den, men jeg likte at det ikke var barnslig språk i denne, selv om det var lett å lese. Rask å lese rett og slett :)

   Takk for tipset også :)

   Slett
 5. Denne lånte jeg også etter å ha lest Maris blogg. I likhet med henne, skulle jeg bare lese litt på senga og vips - ferdig. Jeg likte boka godt, men den gjorde ikke noe spesielt inntrykk utover det. Fort lest, fort glemt. Men absolutt et viktig tema.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ofte fort lest og fort glemt med mange bøker, men denne var så absolutt en bok som er fin å lese. Har lest en del ungdomsbøker i år, og det er ikke alle som er like gode, mener jeg :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri

Mitt leseår 2020 (så langt)