Bokhyllelesing #1 2017

Første runde av Heddas Bokhyllelesing går av stabelen nå i januar og temaet er les en bok med blått omslag. Jeg leser da "Hår gjøken galer" av Robert Galbraith. En bok jeg kjøpte på salg i Bokklubben for noen år siden, og jeg har ikke orket å begynne med den. Mest av alt for at det virket som om det var mange navn og komplisert plott å holde styr på. Men med bokhyllelesing, så fikk jeg en ekstra motivasjon til å lese den. Og boken er god. 

Privatetterforsker Cormoran Strike får et oppdrag om å etterforske et selvmord av Lula Landry. Hun var en ung og vakker modell som ble funnet utenfor sin balkong i et eksklusivt boligstrøk i London. Hennes bror tror at hun ble drept og ønsker at Strike skal finne ut av det.
Cormoran Strike er en tidligere krigsveteran. Han har protese fra kneet og ned på den ene foten og har akkurat flyttet fra forloveden sin da vi begynner historien i boken. Han har også en assistent i Robin, som er nyforlovet og har en sjalu forlovede hjemme. Disse to er et originalt par på tokt etter drapsmannen eller drapskvinnen og historien rulles troverdig opp.

Galbraith, som er J.K.Rowling, er en dyktig krimforfatter og det var en spennende historie å lese. Selv om historien er god så var det den jeg hadde som mistenkt først som var morderen og det var litt dumt. Jeg skulle ønske at løsningen var litt mer intrikat enn som så, men det var så absolutt spennende og avsløringen av mordet var mer spektakulært enn hav jeg trodde.

Og om det er lite blått på omslaget, så er boken blå når en tar av papiromslaget så da føler jeg at jeg er innenfor :)
Gå inn på Heddas blogg for å finne flere bokhylle-omtaler. Ellers er det flere andre bloggere som har lest boken også, som blant annet Marianne, Mari og Silje

Kommentarer

 1. Kanskje jeg rett og slett må ta en nærmere titt på denne boken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så absolutt Tine, boken anbefales 😊

   Slett
 2. Tusen takk for link, Gro := Dette er, etter min mening, den "dårligste" av de tre krimromanene forfatteren har skrevet så langt. Så du har mer godt i vente, Gro :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra Mari, å vite at det nå blir bare bedre og bedre :) Jeg skal bestille Silkeormen ganske snart, synes bokomslagene er så fine også, så jeg liker bøkene mye på grunn av det også :)

   Slett
 3. Eg har eigentleg vore litt skeptisk til Rowling som krimforfattar (no lyg eg: som alt-anna-enn-harry-potter-forfattar), men det ser ut til at eg må opna sinnet mitt litt meir :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Rowling er en god forfatter, uansett om det er krim eller Harry Potter. Hun kan det der med å bygge opp en univers rundt sine litterære figurer :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Djevelens yngel av Myriam H. Bjerkli

Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli

Svøm med dem som drukner og Aldri, aldri, aldri